Een avond vol melancholie en blues met The Rain Poets en Mattanja Joy Bradley Een avond vol melancholie en blues met The Rain Poets en Mattanja Joy Bradley

Muziek voor regenachtige herfstavonden

, Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Simon van Eik

Een avond vol melancholie en blues met The Rain Poets en Mattanja Joy Bradley

Muziek voor regenachtige herfstavonden

Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Simon van Eik ,

De optredens van The Rain Poets en Mattanja Joy Bradley in Camelot brachten een avond vol rauwe blues en melancholische popmuziek. Het aanwezige publiek kon genieten van twee mooie performances.

Muziek voor regenachtige herfstavonden

Deze editie van Camelot Live! wordt geopend door Mattanja Joy Bradley. Met haar motto “het leven is er om geleefd te worden. Het leven is één groot avontuur dat beleefd moet worden” bestookt zij de wereld met haar muziek die haar al een optreden in het voorprogramma van Kane heeft opgeleverd. Als leadzangeres van de band Bradley’s Circus heeft ze al een tour in Amerika gemaakt. Vanavond staat zij solo in café Camelot te Nijmegen.

Mattanja Joy Bradley speelt rauwe blues, met een mooie stem die af en toe iets weg heeft van Anouk. Soms begeleidt ze zichzelf op piano of gitaar. Een aantal nummers wordt Mattanja Joy Bradley muzikaal ondersteund door een extra gitarist/violist. Deze muzikale aanvulling zorgt ervoor dat de nummers iets extra krijgen. Op het ene moment lijkt Robert Cray mee te spelen, dan weer lijkt componist Angelo Badalamenti een hand in de composities te hebben. Al met al speelt Mattanja Joy Bradley een onderhoudende set. Met haar mooie rauwe stem weet ze de aandacht van het publiek goed vast te houden.   

Hierna is de beurt aan The Rain Poets. "Melancholy for life" is het motto van de band. Voor het publiek wordt al snel duidelijk waarom. Ries de Wit, Armand Wijskamp en Hans van Binsbergen, de drie leden van deze Arnhemse band, spelen sfeervolle muziek bestaande uit harmonische vocalen, gitaar, slagwerk en keyboard. Af en toe maakt de keyboard plaats voor een extra gitaar of, zoals in het nummer Picking Daisies, een banjo.

Muzikaal brengt The Rain Poets een mix van verschillende muzikale grootheden. Het optreden in Camelot begint met een nummer dat doet denken aan Jeff Buckley. In andere nummers is de geest van David Bowie nadrukkelijk aanwezig. Een van de mooiste nummers is Lift The Shadows van de gelijknamige ep. Dit nummer heeft een mooie spannende opbouw, met in de hoofdrollen het voortkabbelende treurige orgel en een gierende gitaarsolo.

Ter introductie van bijna elk nummer zegt zanger/percussionist Ries de Wit dat het een “moeilijk nummer voor het publiek is”. Hij doelt hiermee op de teksten die bijna alleen maar over persoonlijk leed en ellende gaan. De muziek van The Rain Poets is echter wel een goede soundtrack voor deze regenachtige avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland