The Asteroids Galaxy Tour schittert als een ster

Deense soulband speelt Doornroosje volledig plat

Tekst: Paul Aerts / Foto's: Thijmen Sietsma ,

Bijna op de kop af een jaar geleden speelde het toen nog vrij onbekende The Asteroids Galaxy Tour in een half gevuld Doornroosje. Dit jaar mag de band nog een keer zijn kunsten vertonen in de poptempel. Inmiddels hebben de Denen een volwaardig album genaamd Fruit afgeleverd. Doornroosje is vanavond flink gevuld met vooral tieners.

Deense soulband speelt Doornroosje volledig plat

The Asteroids Galaxy Tour heeft vanavond geen voorprogramma doordat Nijmeegs jonge trots The Vlegels vroegtijdig ter ziele is gegaan. Met de jazzy intro van de show krijgt de band de handen van het publiek meteen op elkaar. Deze band die vorig jaar weinig bekijks kreeg in de zaal, geniet nu zichtbaar veel meer bekendheid. Maar zullen ze door hun groeiende bekendheid niet arrogant op de automatische piloot spelen?

Het tegendeel wordt meteen bewezen, zangeres Mette Lindberg, gehuld in een wijde 70’s outfit, steelt vanaf de eerste seconde de show met haar fabelachtig mooie stem. Het valt meteen op dat de band ontzettend gewonnen heeft aan sound, het klinkt allemaal veel voller dan vorig jaar. De muzikanten stralen bij het zien van de volle zaal. De Deense soultrein lijkt niets fout te kunnen doen vanavond. Veel bands leunen op hun bekende nummers, deze formatie niet. Ieder nummer wordt met bravoure gebracht en even goed ontvangen door de zaal. Een aantal nieuwe nummers wordt gespeeld en deze beloven veel voor het volgende album. Het moet wel gezegd worden dat het niet al te moeilijke muziek is, but who cares?

Mette zingt zowel hoog als laag nog steeds als de beste en de songs swingen de pan uit. Respect is daarvoor wel op zijn plaats aangezien de band op Bevrijdingsdag twee bevrijdingsfestivals aandeed en daarna in Paradiso stond. Het lekkerste soulrecept komt uit Scandinavië vandaag. De jongeren in de zaal smeken na het laatste nummer om een toegift, en die krijgen ze van de zichtbaar dan(s)kbare Denen. Het funky collectief krijgt een daverend applaus vergelijkbaar met de FC Twente maandagavond. Mette en consorten mogen zich de kampioenen van de vrijdagavond noemen.