Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met... Easy Trigger

"Hoog eindigen is leuk meegenomen"

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op 13 mei is het dan zo ver: dan mogen vier bands uitmaken wie zich de winnaar van de Roos van Nijmegen 2010 mag noemen. In aanloop naar die avond ging 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen even met alle bands bijbabbelen. Vandaag: Easy Trigger.

"Hoog eindigen is leuk meegenomen"

Dat ze in de voorrondes van de Roos van Nijmegen pas aan hun derde optreden ooit toe waren als band zou je toch niet snel zeggen. Maar Easy Trigger heeft lak aan verwachtingspatronen. Aan hokjes ook, overigens. Hun overdonderende rock lijkt eigenlijk tegelijk overal en nergens op, in de juiste zin van het woord uiteraard. In de voorrondes wisten ze onze recensent al te verleiden tot de uitspraak dat zij de Roos misschien wel zouden kunnen winnen. Morgenavond in Doornroosje weten we meer, maar voor nu is het eerst nog tijd voor een voorbeschouwing met de heren van Easy Trigger.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?

Ja inderdaad, VETTE SHIT! Die voorronde in Merleyn was echt een te gekke show wat ons betreft. De sfeer was lekker, het publiek enorm enthousiast en ondanks wat kleine technische problemen (gesprongen snaar) hebben we een lekker strakke show neergezet. In die zin hadden we dus wel een goed gevoel na afloop en dat werd onlangs ook bevestigd door de recensie op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen.

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 13 mei?

Waarschijnlijk zoals iedere band, een set maken, die vervolgens zodanig hard en strak repeteren dat je poten ervan gaan bloeden en je kop ervan gaat suizen maar je wel steeds met een voldaan gevoel huiswaarts doet keren. Dat is het plan voor de komende twee repetities. Daarna gaan we weer voor de volle 100% verder met het schrijven van nieuw materiaal en richten ons op de cd-presentatie die naar verwachting in juni zal plaatsvinden.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?

We stonden samen met Liquid Snow in de laatste voorronde, dus we weten wat we van hen kunnen verwachten. De andere twee bands hebben we nog niet eerder gezien dus we kunnen wat dat betreft enkel op recensies en verhalen van anderen afgaan. Wij zien die andere bands overigens niet echt als concurrenten, we gaan gewoon met vier bands een vette avond ervan maken op 13 mei! Daarbij concentreren wij ons natuurlijk op onze eigen show die we zo strak en vet mogelijk gaan neerzetten. Hoog eindigen is dan leuk meegenomen.  

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?

We gaan er niet vanuit dat er in de finale weer een snaar knapt zoals in de voorronde... dus om het in de woorden van jullie recensie nog maar eens te herhalen: “een pot stevige, keiharde rock, die toch melodieus is en voor 200% van het podium af knalt."