Nieuwe namen de-Affaire!

The Cohens, Woost en The Heavy bevestigd

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vers van de pers: nieuwe namen voor festival de-Affaire! Neerlands beste gratis festival voor de betere alternatieve muziek voegt vandaag een aantal stevige namen toe aan het toch al indrukwekkende programma. Lees snel verder!

The Cohens, Woost en The Heavy bevestigd

Vers van de pers: nieuwe namen voor festival de-Affaire! Neerlands beste gratis festival voor de betere alternatieve muziek voegt vandaag een aantal stevige namen toe aan het toch al indrukwekkende programma.

The Antlers (VS)
‘Hospice’ is de titel van het conceptalbum dat zanger en multi-instrumentalist Peter Silberman met zijn band The Antlers vorig jaar uitbracht. Live rocken en shoegazen de mannen er op los.

Sarah Blasko (Aus)
In haar thuisland Australië is deze singer-songwriter al jaren een ster. Met haar derde album ‘As Day Follows Night’ doet Sarah een worp om Europa aan hun voeten te krijgen. Met haar prachtige stem moet dat lukken.

Beans & Fatback
Onno Smit is niet alleen bandlid van Lefties Soul Connection maar hij is ook het brein achter Beans & Fatback. Soul voert de boventoon maar ook stijlen als country, roots en pop worden niet geschuwd.

The Cohens

Kan een band rocken zonder gitaren? Jazeker, want Joost Nellen (zang), Bas Rens (drums), en Geert Nellen (orgel) behalen een maximaal rendement met een minimaal instrumentarium. Ze zorgen ook nog eens voor verrassende composities en aanstekelijke melodieën.

Clues (Can)
Frontman Alden Penner (ex-The Unicorns) vormt o.a. met Brendan Reed (Arcade Fire) de band Clues. De mannen uit Montreal grossieren in –hoe kan het ook anders- aanstekelijke indierock, post-punk en pop.

The Crookes (GB)  
Deze piepjonge pop/rockband uit Sheffield is geïnspireerd door de rijke historie van de Engelse muziek. Zo jong als ze zijn laten ze toch al horen de kunst van het liedjes maken te verstaan. Wat goed is komt snel en daarom zijn ze nu al ver voor hun albumrelease te zien in Nijmegen.

Daily Bread
Daily Bread bestaat uit Stefan, Chris en Kimberly. Dit drietal omschrijft hun eigen muziek als  ‘sexy garage dance’. Muziek waar je op zijn minst een grote glimlach op je gezicht van krijgt, en op zijn best woest van gaat bewegen.

Darwin Deez (VS)
Darwin Smeeth is – mede door zijn kapsel en bril - een opvallende verschijning. Hij grossiert in 'feel good' popliedjes en met zijn single ‘Radar Detector’ scoorde hij een hitje. Op het podium ontpopt hij zich als een echte entertainer die het publiek met gemak meekrijgt, dus ‘put on your dancing shoes’.

Dum Dum Girls (VS)
Op hun debuut ‘I Will Be’ vermengen Dum Dum Girls indiepop met Spectoriaanse klanken. De dames bouwen een geluidsmuurtje van feedbackpop in de traditie van The Velvet Underground, The Vaselines en Siouxsie And The Banshees.

The Flying Eyes (VS)
Een primeur, want deze jonge gasten uit Baltimore, Maryland spelen op de-Affaire hun eerste Europese show. Ze grossieren in psychedelische rock en stoner en live zullen ze dat laten horen en - zoals het een echte rockband betaamt - voelen.

John Grant (VS)
John Grant, ex-zanger van The Czars, was eigenlijk uit de muziek gestapt. Totdat zijn vrienden van Midlake hem overtuigden om een plaat uit te brengen. Gelukkig maar want met behulp van Midlake bracht John onlangs een fraaie soloplaat uit getiteld ‘Queen of Denmark’.

The Heavy (GB)
De Britse gasten van The Heavy droppen een muzikale molotovcocktail vol met stijlen. Smerig goed zappen ze van punk, garage en rock naar rhythm’n’blues, funk en dikke beats.

I Am Oak
I Am Oak is het vehikel van de Utrechtse muzikant Thijs Kuijken. Samen met zijn band brengt Thijs mooie warme en kalmerende liedjes ten gehore.

Isbells
(Bel)
Een van meest besproken Belgische acts van dit jaar bracht een harmonieus, warmbloedig en ontroerend debuutalbum uit.

Karma to Burn
(VS)
De muzikale roots van Karma To Burn laten zich niet verloochenen. Stevige southernrock en heroïsche hardrock, met moddervette riffs en stevige hooks. Het walst over je heen, plukt je van de vloer en schudt je daarna door elkaar.

King Khan and the Shrines
(VS)
King Khan is een Canadese garagerocker met Indiaas bloed. Met zijn Duitse bandleden brengt hij ons pittige sixties garagerock in de traditie van The Sonics en André Williams.

The Morning Benders (VS)
Deze Californiërs brachten onlangs hun pareltje ‘Big Echo’ uit, een eerbetoon aan Phil Spector en zijn ‘Wall of Sound’. Ook door het stemgeluid van zanger Christopher Chu waan je je terug in de jaren ’50.

André Lodemann (Ger)
Een van de rijzende sterren van de Duitse housescene. Zijn label Best Works brengt geraffineerde en gedetailleerde dansvloerbommetjes. Voor de liefhebbers van Dixon, Ame, Henrik Schwarz en Innervisions is dit een must!

Pantha Du Prince
(Ger)
Duitser Hendrick Weber staat garant voor experimentele en innovatieve electronica, geschoeid op minimalistische melodielijnen en donkere beats. Zijn derde album, Black Noise, is een van de electronicapareltjes van 2010.

The Sore Losers
(Bel)
Deze mannen uit Hasselt smelten hun voorliefde voor rock, country, blues, folk en garage om in een eigen geluid. Absolute aanrader voor iedereen met een hart voor rock.

Sungrazer

Limburg en de rest van de wereld is naast het driekoppige rockmonster DeWolff weer een fijne band rijker. De naam van dit nieuwe, eveneens driekoppige rockmonster, is Sungrazer.

These Are Powers (VS)
These Are Powers is waarschijnlijk één van de meest boeiende Do It Yourself bands uit het hippe Brooklyn. Pat Noecker (ex-Liars) is het brein achter het drietal en hun recente album ‘All Aboard Future’ is niet alleen abstract maar ook artistiek en meeslepend.

Thus:Owls
(Swe)
Dit vijftal heeft o.a. de Zweedse dame Erika Alexandersson-Angell (Loney Dear) en haar Canadese man Simon Angell (Patrick Watson) in de gelederen. In hun muzikale landschap schieten ze moeiteloos heen en weer tussen pop en avantgarde.

Valient Thorr
(VS)
Gooi Black Sabbath, Motörhead, Fu Manchu en Zeke in de blender; et voilà, aanschouw Valient Thorr! Deze hardrockende Amerikaanse metalformatie heeft net een tournee met Mastodon en Baroness achter de rug dus is lekker warmgedraaid.
 
Woost
Met een nieuwe album ‘Six Minutes South’ klinkt Woost gruiziger en stoerder dan ooit tevoren. Hun vierde album is een ijzersterk plaatje vol rocksongs met invloeden uit jaren 70’ en 90’. Niet alleen zeer dynamisch en strak op plaat, maar ook live op de planken.