Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Krach en The Gospel Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Krach en The Gospel

The Gospel: “Kom de 29e naar Merleyn, da’s veel leuker dan thuis zitten’’

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Krach en The Gospel

The Gospel: “Kom de 29e naar Merleyn, da’s veel leuker dan thuis zitten’’

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 29 mei is er weer een mooie editie van Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Merleyn met op het affiche Krach en The Gospel. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met Xavier van The Gospel en geeft kaarten weg. Lees snel verder!

The Gospel: “Kom de 29e naar Merleyn, da’s veel leuker dan thuis zitten’’

Zaterdag 29 mei is er weer een mooie editie van Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Merleyn met op het affiche Krach en The Gospel. Wil je er gratis bij zijn? Dat kan! We geven namelijk 2x2 kaarten weg, stuur voor 25 mei 11:57 uur een mail naar de redactie en wie weet sta jij straks in Merleyn!

In aanloop naar de clubavond sprak 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met Xavier van The Gospel.
 
Wat kunnen we van jullie verwachten op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen?

Het enige dat echt vaststaat, is dat vier mannetjes op het podium staan en met volle kracht vooruit coole muziekjes spelen. Er komen wat flarden soul, rock, disco voorbij. We lazen ergens: 'sleazy soul besmeurd met een dikke laag Hammondorgel en kilo´s grotestads mojo' dus daar sluiten we ons graag bij aan.

Verwacht in ieder geval geen 'drieminutenpopliedjes' met een kop en een staart want daar zijn we niet op afgestudeerd. Als we beginnen met het liedje wordt het automatisch 12-inch versie. We vinden het belangrijker dat het ferm groeft en het publiek een dansje kan doen dan dat we binnen de toegestane radiolengte blijven. En het is lekker om een paar minuten in hetzelfde akkoord te blijven hangen en kijken wat er gebeurt, vaak ontstaan dan de leukste dingen. Daarbij hebben we een hele goede bassist dus we hoeven niet bang te zijn dat het instort. Wat 'n luxe toch?

We kunnen er wel een hoop woorden aan vuil maken maar kom gewoon op de 29e naar Merleyn, da's in ieder geval veel leuker dan thuis zitten. Als we ervoor kunnen zorgen dat mensen na ons optreden met een vette glimlach op hun gezicht naar de bar lopen, dan is onze missie geslaagd.

Wat verwachten jullie van je optreden op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen?

Goed volk. Van het soort dat niet naar een bandje gaat 'kijken' maar lekker los wil gaan. We worden altijd erg blij als mensen idiote danspasjes maken, met hun heupen wiegen, meebrullen of luchtgitaren.

Wat kunnen we in de toekomst van jullie verwachten?

Poeh, geen idee. We hebben niet echt een uitgetekend strijdplan. Daar zijn we ook niet echt het bandje naar, we doen meestal maar wat. Uiteraard geldt het cliché van lekker veel spelen. Daar zijn we stiekem toch het beste in, live spelen. Dus kom maar op met de aanvragen. Voor lekker eten en wat centjes voor diesel en busje zijn we je man.

De kans op een heuse plaat is momenteel zo goed als nul. Dat is dan meteen zo'n definitief ding. We hebben ook geen demo of zoiets dergelijks. Maar voor hetzelfde geld ligt er in het najaar plotseling een blits vinyltje. Dat zou zomaar kunnen.
 
Wie zouden jullie wel eens op onze clubavond willen zien spelen?

Van ons mag alles en iedereen op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen komen spelen. We zijn erg benieuwd wat Nikoo live gaat uitvreten, dat kan wel eens wat gaan worden. En The Bunny Bonanzas: lekker zwalkende sleazesurfexotica. We spelen op 20 mei met hen in Wageningen en er zitten nog wat meer optredens samen in de pen.

We kunnen wel twintig leuke namen noemen maar alles met orgels en sambaballen moet sowieso komen spelen. En een KANE coverband. Dat lijkt ons fantastisch! Dan kunnen we in ieder geval zeggen dat wij meer publiek trokken.
 
Wat vinden jullie van Krach, de band die na jullie het podium opklimt?

We hebben op Koninginnedag in Arnhem samen met hen gespeeld. Puik orkestje. Ze hebben veel bliepjes en wij hebben een zwak voor bands met bliepjes. En ze hebben outfits. Wat dat betreft zijn het welgesoigneerde heren. Ik denk dat we ook maar een bliepmachine gaan meenemen naar Nijmegen, wie weet komt het dan ook goed met ons, haha. Het is altijd leuk om met andere bands samen te spelen. Goed concept, meer dan één bandje op zo'n clubavond. Dus er zit maar één ding op: 29 mei naar Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Merleyn!

Naast The Gospel betreedt dus ook Krach het podium. Krach, tot voor kort bekend als “With Ice”, is een vijfkoppige band uit Arnhem en Nijmegen die sinds de jaren ‘00 kinetische rock aan het muziekvocabulaire heeft toegevoegd. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak kortgeleden nog met de jongens over hun toekomstplannen.

Na afloop van de bands kun je de nacht wegdansen met dj's Maarten W. en The Incredible Machine tijdens de Indie Disco

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland