Bettie Serveert routineus en weinig spontaan

Gitarist Peter Visser trekt meeste aandacht

Tekst: Marjon Geurink / Foto's: Alexander Dijk ,

Vorige week speelde Bettie Serveert een thuiswedstrijd in Luxor Live. In een interview met 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen vertelde de band dat de nummers live nog nooit zo goed uit de verf komen als nu. De verwachting was dan ook hooggespannen voor het optreden van deze bekende Arnhemse band.

Gitarist Peter Visser trekt meeste aandacht

Het optreden van Luxor Live vanavond is een thuiswedstrijd voor Bettie Serveert. In een interview met 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen vertelde de band dat de nummers live nog nooit zo goed uit de verf komen als nu. Mijn verwachting is dan ook hooggespannen.

De Haagse band The Bohemes verzorgt het voorprogramma. De muzikanten geven een overenthousiast optreden vol Britpopnummers dat mij helaas niet echt boeit. Het geluid staat zo hard dat het pijn doet aan mijn oren en de zang komt niet boven de drums en gitaren uit.
 
Het publiek ontvangt Bettie Serveert met een luid applaus, ik ben zo te horen niet de enige die verwachtingsvol uitkijkt naar het optreden. In de indierock van Bettie Serveert klinkt de invloed van snelle en springere punk door. Helaas komt de zang van Carol niet boven de luide en zware tonen van de gitaar en drums uit waardoor ik geen idee heb waar de nummers over gaan.

De podiumpresentatie is saai: de lichaamshouding van de bandleden ondersteunt de energieke nummers niet. De basgitarist staat er, ik kan het niet netter zeggen, als een zoutzak bij. Hij neuriet een ogenschijnlijk spontaan loopje van de gitarist gewoon mee. Alleen het spel van drummer Joppe Molenaar, de nieuwste aanwinst van de band, komt op mij nog ietwat spontaan over.

Gitarist Peter Visser trekt het meest mijn aandacht. Zijn gitaarspel waarbij hij vakkundig diverse pedalen gebruikt, boeit me. Het muzikale kunnen van de band als geheel komt het best tot zijn recht wanneer Carol stopt met zingen en haar gitaar oppakt tijdens de twee muzikale intermezzo’s. Er ontstaat een degelijk samenspel tussen de bandleden waarbij Peter spannende gitaarloopjes inbrengt en de overige bandleden met elkaar een spannend ritme neerzetten. Aan het eind van het concert tovert Carol toch nog een flauwe glimlach op haar gezicht. Blijkbaar vond ze het toch nog wel een beetje leuk om weer op het podium te staan in Luxor Live.

Teleurgesteld en gedesillusioneerd beluister ik thuis het nieuwste album van Bettie Serveert. Hier klinkt hun muziek beter dan wat ik deze avond live van hen heb gehoord. De band heeft hun belofte over dit optreden hiermee niet waargemaakt. Ze hebben zichzelf vanavond gepresenteerd als een weinig spontane en zeer routineuze band.