Vooruitblik eerste dag Paasconcerten 2010

Veel variatie op zaterdag 3 april

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 3 en zondag 4 april vindt op de Jacobiberg in Arnhem de 35e editie van de Paasconcerten plaats. Op zaterdag 3 april staan Phoenix Park, The Jacobites, seanpenn, Kids Will Be Skeletons, King Locust en Inamix op het programma. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt met deze bands vooruit op de eerste dag van de Paasconcerten.

Veel variatie op zaterdag 3 april

Zaterdag 3 en zondag 4 april vindt op de Jacobiberg in Arnhem de Paasconcerten plaats. Naast optredens wordt op zondag 4 april de tweede editie van Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen georganiseerd. En ook dit jaar kun je op maandag 5 april om 11:57 uur de MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen downloaden met live tracks van alle twaalf artiesten die optreden op de Paasconcerten.

Op zaterdag 3 april staan Phoenix Park, The Jacobites, seanpenn, Kids Will Be Skeletons, King Locust en Inamix op het programma. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt met deze bands vooruit op de eerste dag van de Paasconcerten.
 
SEANPENN
De emorock-electroband seanpenn heeft vanwege de wereldreis van hun zanger/gitarist meer dan een jaar stilgelegen. De Paasconcerten wordt hun tweede gig sinds ze de draad weer hebben opgepakt. ''Er gaat nog een tandje elektronica bij en er mag harder gehuild worden.'' Zelf gaan ze in ieder geval bij King Locust kijken. ''Op de Paasconcerten 2007 hebben we kennisgemaakt met Kyu die we hoog achten en dit jaar spelen we op dezelfde dag als King Locust dat voor de helft uit dezelfde bandleden bestaat. Dus we zullen wederom (weliswaar vermomd) moshend vooraan te vinden zijn.”    

KIDS WILL BE SKELETONS
Kids Will Be Skeletons kijken erg uit naar de Paasconcerten: “Dit wordt onze eerste echte show. Dus we komen een nieuw geluid brengen!” Tijdens de Oefenruimteconcerten gaven ze al met veel enthousiasme een voorproefje van hun screamo/post-hardcore muziek. De heren waarderen de Arnhemse muziekscene: “Wij als jonge uit de Achterhoek geadopteerde band vinden de Arnhemse muziekscene verrassend breed. Achter de schermen zijn veel goede bands te vinden. Maar ook het warme ontvangst hier wordt erg gewaardeerd.”

INAMIX
Voor reggaeband Inamix, opgericht in 1987 is dit zeker niet hun eerste optreden, maar ze beloven een heftige set: “We gaan doen wat we doen: een heftige set neerzetten die de mensen verdwaasd achterlaat, zich afvragend wat er net gebeurd is." Deze ambitieuze band, ooit volgens eigen zeggen pionier van 'bubbling' in Nederland, wil over twee jaar in de Kuip en London Arena staan. Ook voor de Paasconcerten zien ze een grootse toekomst: “De Paasconcerten zijn een traditie die niet enkel op lokale niveau moet plaatsvinden, dit evenement heeft het recht een landelijke of zelfs een internationale attractie te zijn!”

THE JACOBITES
Nijmeegse band The Jacobites speelt britsgeoriënteerde muziek en gaat er op de Paasconcerten helemaal voor. ''Dit is ons tweede officiële optreden, dus we zullen er nog wel in moeten komen. Maar als het publiek los gaat, dan zijn we niet te stoppen!'' Als bezoeker zijn ze nog niet op de Paasconcerten geweest, maar ze hebben er goede verwachtingen van: ''We denken dat het een must see is, omdat er veel vette bands komen en alles eromheen lijkt goed geregeld te zijn, zoals de gratis entree, het goed geluid, en de sfeer.
 
KING LOCUST
De bandleden van rockband King Locust hebben individueel bij elkaar opgeteld zo'n twintig keer op de Paasconcerten gespeeld. Ze vinden het toch ''DE plek om te spelen met je band in Arnhem.'' Voor een van de bandleden wordt deze editie in ieder geval onvergetelijk, het zal namelijk de eerste keer zijn dat hij het optreden bewust meemaakt. King Locust belooft een ''vette strakke show met een zooi nieuwe nummers!''

PHOENIX PARK
Voor de Arnhemse rockband Phoenix Park is de Paasconcerten “een jaarlijks topfeest op de Jacobiberg met lekkere bandjes en een gezellig sfeertje.” De Paasconcerten zijn goed voor de Arnhemse muziekscene, doordat ze ook mensen van buiten Arnhem aantrekken. Als aanraders voor deze editie noemen ze The Jacobites, Dear Jane en Dead Stiff. Van hun eigen optreden kan het publiek ''Een jong energieke rockband met een sound geïnspireerd door muziek uit de jaren '60 en '70, rock-'n-roll in een modern jasje'' verwachten.