The Attitudes: onverwacht rauw The Attitudes: onverwacht rauw

The DeRella’s spelen nog steeds met veel plezier

, Tekst & foto's: Bernard Bodt

The Attitudes: onverwacht rauw

The DeRella’s spelen nog steeds met veel plezier

Tekst & foto's: Bernard Bodt ,

De normaal gesproken saaie donderdagavond werd een klein feestje in The Stage door toedoen van de jaren 70 punk van The DeRella's en de onverwacht rauwe set van The Attitudes.

The DeRella’s spelen nog steeds met veel plezier

Deze donderdagavond in The Stage begint al goed met de rauwe set van The Attitudes. Rechtstreeks uit Klarendal komenTse Kao (gitaar/zang), Remco van Rotterdam (bas/zang) en Egbert Hotz (drums) met hun mengelmoes van punk, rock-‘n -roll en pyschedelica. Aangevuld met de humor van de bassist: "Het volgende nummer heeft nog geen titel! Misschien dat we ter plekke er een kunnen verzinnen", en het uitstekende gitaarspel van Tse (dat bij vlagen doet denken aan een punkversie van ZZ Top) zijn the Attitudes een prima opwarmer voor The DeRella's. 

De nummers zijn lekker compact maar bieden toch genoeg variatie om boven de gemiddelde punkband uit te stijgen. Remco en Tse zijn goed op elkaar ingespeeld. Misschien ook mede door hun samenspel in het akoestische duo Dear Jane. Het is wel jammer dat ze al twee jaar bezig zijn met het afmixen van hun demo, want dit is een interessante band die gewoon de komende tijd lekker in de regio moet optreden. Dus zaaleigenaren, boek deze punkversie van Dear Jane!

The DeRella’s maken vanavond een tussenstop in The Stage op hun weg naar Duitsland. Een unieke buitenkans om de heren uit Londen een keertje live in Arnhem aan het werk te zien. Muzikaal zit het vanavond wel goed. Met een karrenvracht aan ervaring brengen gitarist Robbie DeRella (The Vibrators), gitarist/zanger Luca DeRella (Los Paraliticos), bassist Timmy DeRella (The Glory Strummers) en drummer Tommy DeRella (Infant Skull Surgery) hun snoeiharde jaren zeventig punk. Punk die tijden van de Sex Pistols doet herleven.

Qua uiterlijk lijken de vier heren nog het meeste op de Ramones met hun vetleren jacks. Tel daarbij op de schitterende tattoos van de zanger, een aantal heerlijke meeblèrnummers, de kleinste linkshandige bassist ooit en je begrijpt dat het publiek een prima avond heeft.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland