Met vertrek van Coparck verliest Nederland pure klasse

Een boeiend en bijzonder intiem concert in de Gigant

Tekst: Age Versluis / Foto's: Menno Hendriks ,

Nog zeven optredens en de Nederlandse indiepopband Coparck is niet meer. De band, die eind februari aankondigde te stoppen, deed in de afscheidstour ook de Gigant in Apeldoorn aan.

Een boeiend en bijzonder intiem concert in de Gigant

Nog zeven optredens en de Nederlandse indiepopband Coparck is niet meer. De band, die eind februari aankondigde te stoppen, doet in de afscheidstour ook vanavond de Gigant in Apeldoorn aan.

Coparck heeft bijna alles: vier albums, mooie reviews, een vaste fanbase en een nummer wat onder een nationale kaasreclame gedraaid werd. Ondanks bovenstaande feiten is Coparck nooit doorgebroken bij het grotere publiek, iets wat vergelijkbare bands als Daryll-Ann en vooral Johan wel is gelukt. Dat is te zien vanavond: de zaal is amper vol en het is over het algemeen een vrij oud publiek.

De sfeer is er echter niet minder om, de Gigant heeft zelfs zitzakken neergezet om zittend van het concert te genieten. En wanneer zanger Odilo vraagt of het publiek wat meer naar voren wil komen, doet men dat gemoedelijk.

Coparck speelt met zichtbaar plezier een strakke show met weinig fouten. Coparck is een dynamische live-band met mooie meerstemmige zang. Als beginnummer wordt gekozen voor de titelsong van de plaat A Dog And Pony Show, met daarin een - gesamplede - trompetsolo van Eric Vloeimans. Dit levert een vroeg hoogtepunt op. Ook het nummer A Good Year For The Robots wordt goed ontvangen door het publiek.

Zoals eerder gezegd verliest Nederland met Coparck een band van pure klasse. Mensen die ze nog niet hebben gezien, doen er goed aan de afscheidstour te bezoeken.