Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Krause en Wax 'n' Wane Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Krause en Wax 'n' Wane

Electropop en breakbeat op 27 maart in The Stage

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Krause en Wax 'n' Wane

Electropop en breakbeat op 27 maart in The Stage

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 27 maart vindt de eerste Arnhemse editie van Club3VOOR12/Arnhem-Nijmegen van 2010 plaats in café The Stage. Krause en het Nijmeegse Wax ‘n’ Wane zullen proberen het publiek aan het dansen te krijgen met hun electropop en breakbeat. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met Joz van Wax ‘n’ Wane en geeft kaarten weg. Lees snel verder!

Electropop en breakbeat op 27 maart in The Stage

Zaterdag 27 maart vindt de eerste Arnhemse editie van Club3VOOR12/Arnhem-Nijmegen van 2010 plaats in café The Stage. Krause en het Nijmeegse Wax ‘n’ Wane zullen proberen het publiek aan het dansen te krijgen met hun electro en breakbeat. Gratis bij zijn? Stuur voor 25 maart 23.57 uur een e-mail naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl!

Sinds haar start in 2006 stond Krause al op veel andere podia, waaronder Eurosonic/Noorderslag, het Amsterdam Dance Event en het eindfeest van Stukafest in Doornroosje. Haar onlangs verschenen album No Guts, No Glory is een mix van dampende disco met pompende beats, catcy synthpop en hysterische electropunk. 

De Nijmeegse breakbeat / drum & bass act Wax ‘n’ Wane debuteerde op de Affaire 2008 en werd in december van dat jaar uitgeroepen tot Local Hero door LiveXS. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met Joz van Wax ‘n’ Wane!

Wat verwachten jullie van jullie optreden op Club 3VOOR12/Arnhem-Nimegen?

"The Stage is een gezellig podiumcafé. De Club 3VOOR12 avonden zijn bekend en Krause is natuurlijk een naam. We hopen dus dat er veel publiek op af komt. Omdat we net als Krause dance spelen, verwacht ik dat onze muziek wel aan gaat slaan."

Wat gaan jullie doen op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen?

"Onze dj trapt af met zijn turntablism skills. We spelen voornamelijk live drum & bass songs, met tussendoor een housenummer. Zoals altijd willen we het publiek aan het dansen krijgen. Tijdens onze optredens op de Affaire, Het Nijmeegse Mooiste Festival en in het Vasim Theatercafé lukte dat al tijdens het eerste nummer."

Wat kunnen we in de toekomst van jullie verwachten?

"We zijn bezig met verschillende dj-sets en daarmee willen we op grote festivals en dancefeesten gaan spelen. We willen ons zo flexibel mogelijk opstellen: een dj-set, een aanvulling met live of een conventioneel bandoptreden. Daarnaast willen we ons meer op muziek voor films en theater gaan richten."

"Op dit moment zijn we bezig met een videoproject waarin een aantal Arnhemse studenten iedere week een andere clip van ons nummer Island Café maakt. Rond de zomer presenteren we onze soundtrack single die bij de film De Waalsprong hoort. Ook daar komt een videoclip van."

Jullie gaan ook de soundtrack van de film ‘Two Sides One River’ verzorgen, hoe is dat zo gekomen?

"In januari zagen we een bericht in De Gelderlander staan, en het leek ons een leuke uitdaging. Mary Anne en ik hebben al eerder een song voor de film Horizonica geschreven. Ook maak ik muziek voor reclamevideo’s. Dus Mary Anne nam contact op met filmproducent Pink Sweater Productions, Doeko van Pink Sweater gaf ons het verhaal van de film en wij hebben geprobeerd de tekst daarop aan te laten sluiten."

"De soundtrack Two Sides One River is meer pop dan ons andere werk. We hebben er wel dubstep-invloeden in verwerkt. Die wobble-basjes onder een popliedje maken de song toch weer anders."

"De selectiecommissie koos unaniem voor ons nummer. Ze vinden dat het naadloos aansluit bij de film. Ook kan het liedje volgens hen de belangrijke slotscène van de film dragen. De opnames van de slotscène zijn op 20 maart. We treden als band ook op tijdens die scène. De film komt rond september uit: de première is in de Nijmeegse bioscoop Lux. Later zal de film ook op Omroep Gelderland te zien zijn. Onze cd-single komt samen met de dvd in een pakketje."

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen | The Stage | Arnhem
Za 27 maart | Start 21:00u
Concert Krause + Wax ‘n’ Wane | electro, drum & bass, breakbeat
Normaal € 10,-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland