Toots & The Maytals weten goed te scoren Toots & The Maytals weten goed te scoren

Passende klanken bij tropische temperaturen

, Tekst: Eric Janssen/Foto's:Marscha van Druuten

Toots & The Maytals weten goed te scoren

Passende klanken bij tropische temperaturen

Tekst: Eric Janssen/Foto's:Marscha van Druuten ,

Terwijl Nederland zich opmaakt voor een hittegolf, maakte LuxorLive zich op voor een zwoele avond vol met tropische klanken. Toots & The Maytals 'in da house'. De oude rot in de reggae verstaat zijn vak uitstekend. Jong en vooral oud kwamen samen om te genieten van een avondje meebrullen op klassieke hits. Het leek wel een finale.

Passende klanken bij tropische temperaturen

Met ruim 30 lp's achter hun naam en vele hits, is het altijd een feest om de reggae-legendes van Toots & The Maytals te zien spelen. Openen met Pressure Drop is natuurlijk een genot voor de oortjes. The Clash coverde dit nummer en meerdere nummers van Toots & The Maytals zijn gecoverd door grote namen, zoals The Specials, Sublime, Chaka Demus & Pliers, Reel Big Fish en Amy Winehouse, om er maar een paar te noemen.
 
De zaal is erg goed gevuld en niet echt met een jong publiek. Het is duidelijk te zien dat deze band al jaren hits scoort en dat de fans Toots nog steeds trouw blijven.
 
Wie kent ze niet: Monkey Man, Funky Kingston, Bam Bam, 54-46, That's My Number en Do The Reggay. Al deze hits worden vanavond in een soul, gospel, reggae, ska en funk mixer gegooid en het publiek geniett. Eveneens genieten is het van de de zeer enthousiaste frontman Mr. Hibbert, bijna alle mensen vooraan krijgen een handje van hem en sommigen zelfs een watertje

Mr. Frederick "Toots" Hibbert draait al jaren mee maar zijn stem lijdt daar niet onder, en wordt niet voor niets vergeleken met die van Otis Redding. Als een goede wijn wordt zijn krachtige soul-strot met het jaar beter.
 
Een feest is het, en een feest zal het de volgende keer zeker weer worden. Hopelijk weer snel in ons land, want de nummers van Toots & The Maytals moet je toch in ieder geval een keer per jaar live horen. Gezien de conditie en het enthousiasme van Toots zal dat zeker het geval zijn.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland