Terugblikken met de organisatie van Festival 008 Terugblikken met de organisatie van Festival 008

“De sfeer was Berlijns, relaxed, inspirerend en fijn om bij aanwezig te zijn”

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: Alexander Dijk

Terugblikken met de organisatie van Festival 008

“De sfeer was Berlijns, relaxed, inspirerend en fijn om bij aanwezig te zijn”

Tekst: Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: Alexander Dijk ,

De tweede editie van Festival 008 zit erop. Het concept om kunst en muziek te combineren bleek goed uitgepakt. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt terug met de organisatie.

“De sfeer was Berlijns, relaxed, inspirerend en fijn om bij aanwezig te zijn”

De tweede editie van Festival 008 zit erop. Het concept om kunst en muziek te combineren bleek goed uitgepakt. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt terug met de organisatie.

Hoe is jullie gevoel over twee dagen Festival 008?
"Ondanks dat we minder bezoekers hadden dan we hoopten, hebben we een mooi festival neergezet. Het concept om kunst en muziek te combineren is goed uitgepakt. Er hebben zich mooie dingen afgespeeld waaruit bleek dat deze twee disciplines perfect te combineren zijn. De sfeer was Berlijns, relaxed, inspirerend en fijn om bij aanwezig te zijn. Het festival staat, het is een mooi concept en de bezoekers waren enthousiast. Ook de artiesten vonden de sfeer goed, waren zeer tevreden over de organisatie en kijken er met een goed gevoel op terug. Wij ook!"

Kunnen jullie een persoonlijk hoogtepunt aangeven?

"Op zondagmiddag gaven Nello en Tata Mirando een intiem optreden op de piano en viool. Danser Lorenzo gaf daar een mooie dansvoorstelling bij. Hij kwam op met een omgeklapte paraplu met daarin rozenblaadjes die hij al draaiend op de grond liet vallen. Dát moment met de ontroerende muziek van de Mirando's erbij, was onvergetelijk mooi."
    
Hebben jullie de indruk dat de combinatie kunst-muziek goed uit de verf gekomen is en mensen nieuwsgierig maakt om langs te komen?
"Jazeker! Na maanden van voorbereiding waarin de kunstenaars en muzikanten elkaar vaak gezien hebben is het mooi om te zien wat er uiteindelijk tot stand gekomen is. De twee stoere mannen van Dear Jane die door een kunstenares op doek vastgelegd worden, Marten de Paepe die zijn mooie liedjes in een soort huiskamersetting ten gehoren brengt, Brent die op percussie speelt in kleding gemaakt door Mirte Engelhart en Theatermaakster Pien ten Braak die samen met saxofoon-speler Chris Corstens gebruikt maakt van de hele loods en het publiek ademloos laat toekijken.

Ja...de combinaties zijn ontzettend goed uit de verf gekomen en komend jaar gaan we kijken hoe we, al voordat het festival plaatsvindt, 008 in Arnhem en omgeving nog meer bekendheid gaan geven."

Hoe beviel het voormalig energiecomplex als festivallocatie?
"Ontzettend goed! Er zijn veel plekken in Arnhem die er net als deze locatie verlaten bijliggen. Het is uniek om daar zo'n gaaf festival neer te kunnen zetten. We hebben de ruimte dan ook optimaal gebruikt. Het terrein is groot dus we konden alles ruim opzetten. Op de boot die midden op het terrein lag hebben de DJ's hun beste performances weggegeven en in een theaterstuk werd de loods met zijn grote deuren gebruikt. Daarnaast werd 's avonds en 's nachts de loods voor het nachtfeest gebruikt. We zijn ook erg tevreden met de samenwerking met Nachtkerk, dat het nachtfeest organiseerde. Het feest was een groot succes met meer dan 400 bezoekers."

Wat is jullie ambitie voor volgende edities?
"We gaan er volgend jaar weer een mooi feest van maken, met fijne samenwerkingen: zowel in de arts&music als de organisatie. We hebben een mooie team van mensen bij elkaar die het festival een fijn evenement maken.''

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland