Snoeiharde punkrock on Stage Snoeiharde punkrock on Stage

Een avond kwalitatief raggen

, Tekst: Daniella Middelhof / Foto's: Bernard Bodt

Snoeiharde punkrock on Stage

Een avond kwalitatief raggen

Tekst: Daniella Middelhof / Foto's: Bernard Bodt ,

Gutless, Midnight Menace en Nothington, drie bekende bands uit de underground punkrock scene traden op in The Stage in Arnhem. Oordoppen gewenst!

Een avond kwalitatief raggen

Vanavond treden drie bekende bands uit de underground punkrock scene op in The Stage in Arnhem.

Bij Gutless val ik meteen binnen in een zee van geluid. Het klinkt hard, maar toch melodieus. De zanger heeft een rauwe stem die goed bij de muziek aansluit. Na twee nummers bekruipt mij een gevoel van herkenning,  ze hebben namelijk iets weg van een oude Blink 182. Een rauwere versie dan.  Ze hebben er zin in en dat laten ze zien op het podium, maar voordat ik het weet is het ook voorbij. Het was kort maar krachtig. 

De zangeres van Midnight Menace zingt goed, maar soms komt ze net niet boven het geluid van de band uit. Het geheel is hard en dynamisch. De frontvrouw gaat ook tussen de songs door het contact aan met het publiek, charismatisch. Ze lijkt zich in de muziek te verliezen. Midnight Menace klinkt goed, het is een en al punkrock. Het past goed in elkaar, het publiek gaat erin mee en geniet.

Met Nothington hebben we een band die staat als een huis, als beton dan. Niet omver te blazen. Raggende mannen alom, de energie spat eraf. De drie gitaristen zingen ook en het is melodieus, hoe hard ze ook rocken. Het is duidelijk dat dit een band is die veel ervaring heeft.  Ze komen uit San Francisco en vinden Nederland te gek. Ze hebben nog 14 boekingen staan, waarvan een aantal in de UK.  Ik denk dat we nog veel van ze zullen horen, they rock!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland