Ramblin’ Rose festival, tussen de kalkoen en oliebollen door

Bandito neemt afscheid van twee leden

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Woensdag 29 december wordt het lokale jaar 2010 feestelijk afgesloten in Doornroosje. En op een bijzondere manier: met de eerste editie van het door Nijmegen Rock City gepresenteerde Ramblin’ Rose festival. We spraken met Rolf Vonk, mede-initiator van het 100% lokale evenement.

Bandito neemt afscheid van twee leden

Woensdag 29 december wordt het lokale jaar 2010 feestelijk afgesloten in Doornroosje. En op een bijzondere manier: met de eerste editie van het door Nijmegen Rock City gepresenteerde Ramblin’ Rose festival. We spraken met Rolf Vonk, mede-initiator van het 100% lokale evenement.

Jullie hebben in het verleden al vaker speciale evenementen georganiseerd; onder andere avonden in Merleyn en jullie speciale bowlingavond. Hoe zijn die bevallen?
“De afgelopen twee jaar is Nijmegen Rock City uitgegroeid van een leuke grap tot een platform voor de lokale muziekscene. We zijn toen begonnen met een te gekke kick off party in Merleyn, waarbij uiteindelijk de rij tot aan de straat stond omdat iedereen erbij wou zijn. Ook het bowlen was een groot succes, 100 man op de bowlingbaan terwijl een te gekke band muziek aan het maken is. Om nog maar te zwijgen over Rock Royale, alle busreizen naar shows van lokale bands, de akoestische shows op een knusse zondagmiddag en natuurlijk de hang-out tijdens de-Affaire. Terugkijkend op dit alles kunnen we concluderen dat de rockmuziek in Nijmegen kwaliteit in zich heeft, maar dat er ook een gewillige groep mensen in Nijmegen rondloopt die die scene supporten en daarnaast voor enorm veel gezelligheid zorgen. En dat is denk ik waar Nijmegen Rock City voor staat.”
 
En hoe past Ramblin' Rose in dat plaatje?
“Het idee van een nieuw Rock City feestje leefde al een tijdje. Na de geweldige kick-off wilde we eigenlijk een jaarlijks terugkerend feestje gaan organiseren. Robert (Meijerink, programmeur van o.a. Doornroosje) kwam toen met het idee om tussen kerst en oud-en-nieuw iets in Doornroosje te doen. Vorig jaar was De Staat hiervoor verantwoordelijk en toen werd opgemerkt dat het toch wel enorm gezellig was om tussen de kalkoen en oliebollen door nog even een biertje met elkaar te kunnen drinken. Dit in combinatie met goede bands en je hebt een prachtfeest.”

Het programma van de eerste Ramblin' Rose is bijzonder divers. Wat kunnen we als liefhebber allemaal verwachten op 29 december?  
“Het programma gaat inderdaad van de punk-muziek van Bambix tot aan de vrij rustige rootsrock van de Phantom Puercos. De diversiteit hebben we te danken aan de stad zelf, want elke band die er staat is een Nijmegen Rock City-waardige band. Hoewel we daarmee het risico lopen dat niet iedereen alle bands leuk vindt (wat ik niet verwacht), hopen we dat de gezelligheid de boventoon gaat voeren en dat het een groot feest gaat worden voor de bezoekers, bands en organisaties. Naast Bambix en Phantom Puercos staan ook Automatic Sam, Brat Pack en mijn eigen band Bandito op het programma. Over het speelschema zeggen we bewust niks, omdat we vinden dat vanaf acht uur iedereen gewoon binnen moet zijn.”

Wat kunnen we gaan verwachten in 2011 van Nijmegen Rock City?
“In 2011 gaan we de huidige lijn voortzetten. Beginnend met het Rock City café waarbij bands akoestisch gaan spelen. Daarnaast komt er uiteraard weer een Rock Royale aan en is de kans zeer groot dat we een gezellig hoekje mogen maken op de-Affaire. Ook zijn we plannen aan het maken om te gaan bowlen en hoewel we nog niks concreets kunnen zeggen, gaan we hopelijk de eerste editie van Nijmegen Rock Schippie organiseren. Wat en hoe dat gaat worden, kunnen we helaas nog niet melden, maar de naam suggereert dat er ook boot bij betrokken is.”

Nog even iets specifieks over Bandito. Voor twee van jullie leden wordt het meteen ook het afscheidsfeestje van de band.
“Bart en Chef gaan inderdaad vertrekken. Hoewel we prachtig mooie tijden doormaken met Bandito, slurpt het ook erg veel tijd en energie op. Chef wil dokter worden (hoe rock en roll is dat?) en heeft aangegeven dat hij niet in staat is om in de toekomst tijd in de band te gaan stoppen. Voor Bart geldt eigenlijk hetzelfde, behalve dan dat hij een andere opleiding doet. De show in Doornroosje wordt dus hun laatste, maar inmiddels is de rest al druk bezig met het zoeken en vinden van waardige vervangers. Een bassist hebben we inmiddels al en hopelijk zijn we begin 2011 weer compleet zodat we in maart onze nieuwe EP kunnen gaan releasen en onze wildste plannen waar kunnen maken.”