Presentatie boek en dvd 40 jaar Doornroosje Presentatie boek en dvd 40 jaar Doornroosje

Lees hier het verslag!

, Tekst: Tim Arets / Foto's: Esther Otten

Presentatie boek en dvd 40 jaar Doornroosje

Lees hier het verslag!

Tekst: Tim Arets / Foto's: Esther Otten ,

Ter gelegenheid van het veertigjarige bestaan van de Nijmeegse poptempel Doornroosje schreef journalist Alex van der Hulst het boek' WE DO MUSIC, 40 jaar Doornroosje'. Een vlot geschreven overzichtsgeschiedenis vol anekdotes, verhalen en legendes, opgediept uit de roemruchte geschiedenis van de voormalige jeugdsoos die uitgroeide tot kwaliteitspodium. Het boek met bijkomende dvd werden onlangs gepresenteerd in de poptempel zelf.

Lees hier het verslag!

Doornroosje, de alom geliefde concertzaal van Nijmegen, bestaat alweer veertig jaar. Ter viering van dit heugelijke feit tekende journalist Alex van der Hulst de geschiedenis van het roemruchte podium op in het boek WE DO MUSIC, 40 jaar Doornroosje, dat vandaag samen met een documentaire op dvd aan het publiek gepresenteerd wordt. Uiteraard in ‘Roosje’ zelf.  

Henk Beerten, wethouder cultuur, mobiliteit en onderwijs bij de gemeente Nijmegen, krijgt vanavond als eerste het boek uitgereikt. Doornroosje staat natuurlijk voor cultuur en niets is mooier dan te beginnen het boek officieel te overhandigen aan de wethouder. Henk Beerten heeft pas deze functie bij de Gemeente Nijmegen ontvangen, een 40 jaar lange geschiedenis met Doornroosje heeft hij niet, maar dat doet niets af aan zijn waardering.

Daarna is het tijd voor Alex van der Hulst - schrijver van het boek WE DO MUSIC, 40 jaar Doornroosje en medeoprichter van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen – om zijn eigen werk in ontvangst te nemen, waarbij hij het publiek vertelt over het proces waarin het boek tot stand is gekomen. Meer hierover vind je in het uitgebreide interview dat 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen onlangs met de trotste schrijver hield!

Torre Florim, onder andere frontman van De Staat, komt daarna op het podium om zijn speciale column voor vanavond voor te lezen. Met zijn verhalende stijl krijgt Florim t het publiek meerdere malen aan het lachen. Doornroosje heeft voor De Staat erg veel betekend, zo valt ook terug te lezen in het boek.

De (oud)directeuren van Doornroosje komen ook vertellen over hun geschiedenis met Doornroosje. Mede door hun is de zaal natuurlijk geworden wat het is, een kwaliteitspodium met internationale alure.

Naast het boek van Van der Hulst is er eveneens een documentaire uitgekomen over 40 jaar Doornroosje van DZIGA, genaamd Roosje Leeft!!. De dvd zit mooi in de achterzijde van het boek verwerkt, met graffiti van Doornroosje als illustratie. De docu is niet gebaseerd op het boek, en biedt een heel nieuw perspectief op de geschiedenis van Doornroosje, wat dit een mooie bundel maakt. De documentaire wordt vanavond in zijn geheel vertoond.

Alex van der Hulst is erin geslaagd op een leuke en boeiende manier te vertellen over de veertigjarige geschiedenis van een prachtig popcentrum, mede door verhalen van anderen. Door anekdotes en interviews in het boek te verwerken van mensen die veel met Doornroosje te maken hebben gehad of nu nog steeds hebben, is het vermakelijk om te lezen hoe mensen hebben genoten en nog steeds genieten van Doornroosje. Van het begin, waar de zaal van jongerencentrum tot popcentrum transformeerde, naar de afgelopen jaren als succesvol concertzaal en met oog op de toekomst, namelijk het nieuwe Doornroosje in een nieuw gebouw.

De avond wordt treffend afgesloten door Osaka Monrail, een lekker bandje dat de aanwezigen goed vermaakt. Natuurlijk is een concert de prima afsluiter voor een gelegenheid als deze. Een prima dag als geheel!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland