Nieuwbouw Doornroosje krijgt na vijf jaar groen licht Nieuwbouw Doornroosje krijgt na vijf jaar groen licht

Toine Tax: "De eerste paal moet 1 november 2011 de grond in"

, Tomas Delsing

Nieuwbouw Doornroosje krijgt na vijf jaar groen licht

Toine Tax: "De eerste paal moet 1 november 2011 de grond in"

Tomas Delsing ,

Nijmeegs poppodium Doornroosje lijkt eindelijk groen licht te hebben voor de geplande nieuwbouw. Directeur Toine Tax bevestigt dat hij met Wethouder Hannie Kunst van Stedelijke Ontwikkelingen overeenstemming heeft bereikt over de plannen: "Felicitaties zijn nu eindelijk wel op hun plaats!"

Toine Tax: "De eerste paal moet 1 november 2011 de grond in"

Nijmeegs poppodium Doornroosje lijkt na ruim vijf jaar eindelijk groen licht te hebben voor de geplande nieuwbouw. Directeur Toine Tax bevestigt dat hij met Wethouder Hannie Kunst van Stedelijke Ontwikkelingen overeenstemming heeft bereikt over de plannen. Wel moet de gemeenteraad zich nog buigen over de schetsen, maar gezien de ruime meerderheid daar verwacht Tax geen problemen: "Felicitaties zijn nu eindelijk wel op hun plaats!"

Nog deze week zal Doornroosje de eerste concrete stappen richting een nieuw onderkomen zetten. Het poppodium loopt daarmee slechts twee dagen achter op de meest recente planning. Tax: "Morgen gaat de Europese aanbesteding de deur uit. In eerste instantie selecteren we vijf aannemers op grond van ervaring en geschiktheid. Daarvan mogen er drie een ontwerp tekenen, waaruit we hopelijk in juli volgend jaar een keuze kunnen maken. De eerste paal moet 1 november 2011 de grond in."

Daarmee lijkt een einde te komen aan een ruim vijf jaar slepende zaak. Dat leek eerder dit jaar al te gaan lukken, maar toen gooide een bezwaar van defensie op het laatste moment roet in het eten. De destijds geplande hoogte van het nieuwe pand - waarin ook studentenwoningen en huurappartementen gevestigd zouden worden - zou problemen opleveren voor de luchtmacht. Met die klacht kwam niet alleen het toenmalige ontwerp, maar het gehele project op losse schroeven te staan. De provincie Gelderland had toegezegd 1,3 miljoen euro bij te dragen aan de nieuwbouw, maar zou dat geld maar tot 1 januari 2011 apart houden. Inmiddels is die deadline een jaar vooruitgeschoven.

De huidige bouwplannen zijn aangepast om tegemoet te komen aan defensie: "De appartementen zijn komen te vervallen, waardoor het gebouw flink lager uit zal vallen. In ieder geval ruim onder de norm van defensie", vertelt Tax. Ook de parkeergarage is ten opzichte van de vorige opzet komen te vervallen, wat het bouwproces aanzienlijk moet versnellen: "De opdracht is nu een stuk simpeler geworden, waardoor alles sneller zal gaan. De gemeente doet ook ontzettend zijn best, alle topambtenaren zijn op deze zaak gezet. Dat is een fantastisch gevoel."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland