De broekriem aanhalen met... FortaRock De broekriem aanhalen met... FortaRock

"Wij zullen in ieder geval géén ticketverhoging toepassen!"

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

De broekriem aanhalen met... FortaRock

"Wij zullen in ieder geval géén ticketverhoging toepassen!"

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Sinds de installatie van kabinet Rutte I verkeert de Nederlandse cultuursector in zwaar weer. Met een beoogde bezuiniging van 200 miljoen dreigt een kaalslag. Eerste stap van het bezuinigingsplan is een forse BTW verhoging op concertkaartjes. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen spreekt met lokale cultuurmakers over de gevolgen van de maatregelen. Deze keer: Freek Koster van FortaRock!

"Wij zullen in ieder geval géén ticketverhoging toepassen!"


Sinds de installatie van kabinet Rutte I pakken zich donkere wolken samen boven de Nederlandse cultuursector. Met een beoogde bezuiniging van 200 miljoen dreigt een kaalslag. Eerste stap van het bezuinigingsplan is een forse BTW verhoging op concertkaartjes. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen spreekt met lokale cultuurmakers over de gevolgen van de maatregelen. Deze keer Freek Koster van FortaRock.

Hoe hard worden jullie geraakt door de bezuinigingen op cultuur?

"Naar alle waarschijnlijkheid zal de BTW heffing van 6 naar 19% gaan. Er zal 13% meer heffing betaald moeten worden. Dat is vrij veel.... Ik denk dat ik daarmee toch wel genoeg aangeef om het maar zachtjes uit te drukken."

Denk je dat jullie programmering zal lijden onder de huidige kabinetsplannen?
"Nee, ik denk niet dat dit de programmering aan zal tasten. We zullen deze verhoging op de een of andere manier toch moeten verhalen. Dit zal voor een gedeelte intern gebeuren, middels betere deals, efficiëntieslagen her en der, maar we ontkomen er denk ik niet aan om ook een gedeelte bij de bezoeker te leggen. We zijn op dit moment aan het bekijken hoe we dit het beste kunnen doen zodat 'de klap' het zachtst aankomt."

Kan iedereen straks nog bij Fortarock terecht voor een goed en betaalbaar festival?
"Daar kun je zeker van zijn. Het festival valt niet te vergelijken met de FortaRock clubshows. 13% verhoging betekent voor ons de uitdaging om meer bezoekers te trekken. Dat lost meer op dan bijvoorbeeld de prijs van het kaartje te verhogen. FortaRock heeft nog rek in de capaciteit. Dat geldt niet voor festivals als Lowlands en De Zwarte Cross, die de begroting afstemmen op een uitverkocht huis. We gaan dit jaar ons best doen om voor de 49,50 euro's die het festival gaat kosten , een nóg beter programma neer te zetten dan afgelopen jaren. We hopen dat de bezoeker ons hiervoor beloont. Dit houdt in dat wij géén prijsverhoging zullen toepassen!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland