Dagoba bewijst nog niet aan haar top te zitten Dagoba bewijst nog niet aan haar top te zitten

Intero komt niet helemaal over bij FortaRock in Merleyn

, Tekst en foto's: Michael Weijers / Archieffoto's: Samantha Kloet

Dagoba bewijst nog niet aan haar top te zitten

Intero komt niet helemaal over bij FortaRock in Merleyn

Tekst en foto's: Michael Weijers / Archieffoto's: Samantha Kloet ,

Met het sterke nieuw album 'Poseidon' op zak, gaat Dagoba de Europese clubs langs. Op een koude woensdagavond was Nijmegen aan de beurt. Het voorprogramma werd verzorgd door Intero.

Intero komt niet helemaal over bij FortaRock in Merleyn

Met het sterke nieuw album Poseidon op zak, gaat Dagoba de Europese clubs langs. Op deze koude woensdagavond is Nijmegen aan de beurt. Het voorprogramma wordt verzorgd door Intero.

Intero speelt een thuiswedstrijd, dus je zou verwachten dat de vonk meteen over slaat en er een goede respons van het publiek volgt. Deze blijft echter wat lauwtjes. Intero komt niet helemaal over. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze slecht spelen, want ze brengen een hele degelijke set ten gehore. Er mist vanavond echter af en toe wat spanning en variatie. De muziek is de meesten wel bekend, daar Intero al enkele jaren actief is in de regio. Ze spelen een mix van metal en hardcore met een flinke groove en invloeden van Hatebreed, Machine Head, maar soms heeft het ook wat weg van bands als Drowning Pool en Disturbed.

Sommige overgangen lijken niet helemaal te lukken, maar de band bestaat uit ervaren en goede muzikanten dus dit valt niet zo heel erg op. Intero is een prima band en heeft de plaats in het voorprogramma van Dagoba verdiend. Het is afwachten wat de nieuwe ep ons gaat brengen.

Wanneer Dagoba begint, knalt het dak er meteen af. Deze sympathieke Fransen hebben een sterk nieuw album uitgebracht met Poseidon. En dat mag Nijmegen weten ook, want er wordt geopend met There's Blood Offshore. Het nieuwe album is natuurlijk goed vertegenwoordigd, maar ook van de eerdere platen worden enkele nummers gespeeld. Dagoba zet een strakke en energieke show neer. Er is veel interactie met het publiek, dat de band dan ook op haar wenken bediend. Merleyn is dan wel niet vol, maar er zijn toch flinke moshpits en circlepits. Grootste opvaller is drummer Franky, die ontzettend strak drumwerk verricht, technisch en snel is.

Na een toegift van drie nummers komt er helaas weer een einde aan het optreden en is het tijd om even na te praten met de bandleden in het café. Dagoba bewijst absoluut nog niet aan haar top te zitten; een super band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland