Ambiance rode draad op Planet Rose Ambiance rode draad op Planet Rose

Performance Pantha du Prince en co. welkome afwisseling in Roosje

, Tekst: Daisy Bietsch / Foto's: Iris Datema

Ambiance rode draad op Planet Rose

Performance Pantha du Prince en co. welkome afwisseling in Roosje

Tekst: Daisy Bietsch / Foto's: Iris Datema ,

Pantha du Prince streek neer in Roosje en wist de juiste vibe te vinden. Glitterbug, Mykaz, 360 Soundsystem, Souldrum en Ronni Shendar maakten het feest compleet.

Performance Pantha du Prince en co. welkome afwisseling in Roosje

Vanavond staat in het teken van sfeer. Niets meer en niets minder. De gemiddelde technoliefhebber zal veeleer op zoek gaan naar het stevigere beukwerk en zal daarom bij de aanstaande line-up van een wat koude kermis thuiskomen. Nochtans is het een line-up voor smulpapen.

Pantha du Prince is als hoofdattractie present. Niet in de laatste plaats vanwege zijn release 'Black Noise', een electronisch plaatje om bij weg te dromen. Het lijkt wel alsof dat album de leidraad van de avond is. Er gaat namelijk een zachtmoedige vibe door het gebouw die lang aanhoudt. 

Ronni Shendar levert de visuals, die naadloos aansluiten op de toon en de sfeer van de muziek. Geen schreeuwerige beelden, maar natuurgezichten en stromende beken. Het is een wonderlijke verademing. Pantha’s album is trouwens geïnspireerd door omgevingsgeluiden tijdens zijn verblijf in een Zwitserse alpenhut, dus dat kan geen toeval zijn. 

De kleine zaal is een goede tegenhanger van de grote. De dj’s van Souldrum: DJ 3000, Steven Pieters, Khalil en James Watts fabriceren een gezellig feestje waar het publiek geen moment bij stil kan staan. De beats die hier te horen zijn hebben meer tempo, zodat het een mooi contrast oplevert met de lekkere loomheid in de andere ruimte.

Glitterbug, Mykaz en 360 Soundsystem alias Nuno Dos Santos en Patrice Baumel omlijsten de prins met de zwarte cape. Zij zetten gezamenlijk een avond neer die volledig in balans is. De muziek is vooral relaxed, met een nadruk op het gevoelselement. De bas is nu eens niet de toonzetter van de avond en moet het doen met een plek op de achtergrond. Het is jammer dat niet elke bezoeker dat weet te waarderen. De sluitende 360 crew moet het doen met een halfvolle zaal. Zij geven wat meer gas dan hun voorgangers en misschien doen ze dat wel om de overgebleven bezoekers te bedanken. Wie weet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland