Achtergrondmuziek van Monica Coronado en Leonie Meijer Achtergrondmuziek van Monica Coronado en Leonie Meijer

Voice Of Holland deelneemster Leonie Meijer is op haar gemak in Camelot

, Tekst: Erik Nijsten / Foto's: FotoForward

Achtergrondmuziek van Monica Coronado en Leonie Meijer

Voice Of Holland deelneemster Leonie Meijer is op haar gemak in Camelot

Tekst: Erik Nijsten / Foto's: FotoForward ,

Twee vrouwen. Twee gitaren. De één zong in het Spaans, de ander overwegend in het Engels. De muziek van beide dames, Monica Coronado en Leonie Meijer, zorgde echter voor weinig verrassingen en bleef ook niet hangen.

Voice Of Holland deelneemster Leonie Meijer is op haar gemak in Camelot

De van oorsprong Spaanse Monica Coronado opent deze editie van Camelot Live. Gewapend met een mooie stem en zichzelf begeleidend op gitaar, brengt zij lichte popmuziek in het Spaans. Sinds Monica Coronado in 2007 afstudeerde aan het conservatorium in Arnhem, heeft zij met haar muziek al in vele Europese landen met succes opgetreden.

In Camelot weet zij de aandacht van het publiek echter niet vast te houden. De muziek is niet spannend of verrassend. Haar gitaarspel is heel voorzichtig en klinkt af en toe erg onzeker. Ook haar podiumpresentatie is zeer timide. Hierdoor overtuigt het optreden niet. Het applaus wordt na elk nummer dan ook minder en zachter.

Vervolgens is het de beurt aan Leonie Meijer. Ook zij heeft een mooie stem en begeleidt zichzelf op gitaar. Haar zang en gitaarspel zijn echter vele malen overtuigender dan haar Spaanse voorgangster. Wellicht kom dit ook door haar deelname aan het TV programma The Voice Of Holland. Hierdoor staat zij op dit moment volop in de schijnwerpers en is ze wel wat gewend.

Ontspannen en zichtbaar genietend van het moment speelt Leonie Meijer een mix van covers en eigen nummers. De set wordt afgetrapt met het nummer All I Wanna Do van Sheryl Crow. Vervolgens speelt zij een aantal eigen nummers waaronder So Wrong, Dreamy en het enige Nederlandstalige nummer Twijfel. De nummers worden met een glimlach geïntroduceerd, maar de muziek is niet echt origineel.  

Leonie is heel trots op haar succes bij The Voice Of Holland, al geeft ze toe dat ze het spelen in kroegjes en barretjes veel normaler vindt dan omringd te worden door duizenden camera's. Het hoogtepunt van haar set is de Snowpatrol cover Just Say Yes. Het nummer is ook te downloaden via i-Tunes laat een glunderende Leonie ons weten na afloop. Met haar optreden in Camelot laat Leonie Meijer zien dat het podium echt haar thuis is. Na elk nummer wordt het publiek aangesproken en betrokken bij haar optreden. Ook haar stem is zuiver en haar gitaarspel is verzorgd. Maar muzikaal is het allemaal wel erg braaf. De nummers blijven niet hangen, waardoor het optreden dan ook niet de muzikale originaliteitsprijs wint.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland