Spontane aftrap feestmaand 5 jaar 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Spontane aftrap feestmaand 5 jaar 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Guerilla gig ter ere van 5Y3V12/A-N

, Tekst: Sebastiaan Bevers / Foto's: Kirsten Verstraten

Spontane aftrap feestmaand 5 jaar 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Guerilla gig ter ere van 5Y3V12/A-N

Tekst: Sebastiaan Bevers / Foto's: Kirsten Verstraten ,

Hoewel op de avond van 4 september het officiële startschot voor het jubileum van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen werd gegeven, gebeurde het onofficieel al in de middag. Tijdens een guerilla gig van enkele akoestische optredens werd extra aandacht gevraagd voor 5Y3V12/A-N. Sommige mensen kwamen er gezellig bij zitten, anderen parkeerden hun auto en gingen op hun motorkap zitten. Vrachtwagenchaffeurs toeterden toen zij voorbij reden.

Guerilla gig ter ere van 5Y3V12/A-N

Op vrijdagmiddag 4 september was het rond de klok van 16:00 uur opvallend druk op het stukje gras tegenover het gebouw waar ooit Diogenes was. Niet alleen omdat het een ontmoetingsplek voor een GPS-toer was, maar ook omdat verschillende mensen met een vlag, hevige windstoten, elektronische apparatuur en instrumenten bezig waren.

Voor de guerilla gig had 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen verschillende Nijmeegse artiesten opgetrommeld. Zo liet My Boot Heels zien dat zij altijd wel voor een ludieke actie te boeken zijn en speelde Antillectual hun akoestische set. De singer-songwriters Ivy Skate & Noah Star, Leontine en een halve OIIO moesten steeds meer opboksen tegen de wind en de geluiden van de stad en keken vaker naar de lucht dan hen lief was. Een hele prestatie als je door een dergelijke wind heen kunt zingen.

 

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland