GESEL XL 2009 biedt muziek en meer op 6 en 7 november GESEL XL 2009 biedt muziek en meer op 6 en 7 november

The Gathering special guest in Gelders popevent in Arnhem

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

GESEL XL 2009 biedt muziek en meer op 6 en 7 november

The Gathering special guest in Gelders popevent in Arnhem

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november vindt de tweede editie plaats van GESEL XL, het Gelders Popweekend. Na de pilot-editie van vorig jaar zal tijdens de tweede editie wederom een greep uit de beste Gelderse bands acte de présence geven. En er is meer...

The Gathering special guest in Gelders popevent in Arnhem

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november vindt de tweede editie plaats van GESEL XL, het Gelders Popweekend. Na de pilot-editie van vorig jaar zal tijdens de tweede editie wederom een greep uit de beste Gelderse bands acte de présence geven. En er is meer!

Zoals vele popliefhebbers al weten biedt Gesel XL een weekend tjokvol pop uit de gehele provincie.Maar er is meer! Zo kun je op zaterdag 7 november de hele dag terecht op Jacobiberg voor workshops, seminars en info over een breed scala aan popgerelateerde onderwerpen. Er vindt bijvoorbeeld een drumworkshop plaats met Tim van Delft van De Staat, een workshop songwriting met Bertolf, een speedcursus slidegitaar en de DEMO DJ die doordraait: de enige dj in de ganse wereld die jouw demo wél draait!

Maar natuurlijk zijn er ook veel optredens met op vrijdag 6 november in Willemeen de finale van de Gesel van Gelderland met Cool Ice Crush Killers, Liquid Snow, Proper Outfit en Bandito: allen winnaars van lokale bandwedstrijden uit de provincie. In café The Stage vindt een punkrockfeestje plaats met oude bekenden en nieuw bloed uit het Gelderse.

Het Gelders Singer Songwriterfestival presenteert 'Muziek In Het Donker': een hele avond muziek in FOCUS filmtheater in Arnhem. Met Lea, Ell's Shine (Boy Gol) en de prijswinnende documentaire ' Weet Ik Niet Zo Goed' over Roos Rebergen de laatste dagen van de boerderij waar ze is opgegroeid. Roos komt zelf ook nog langs en speelt een deuntje mee! Wegens succes wordt de GESEL XL hiphopstage geprolongeerd: Met onder meer De Kwelling Van Pythagoras, Klapband, Smeergeld & Bigs en Ravage.

Deze editie ook een heuse special guest tijdens GESEL XL: The Gathering. Uiteraard heeft deze band geen introductie meer nodig. Na het vertrek van frontvrouw Anneke van Giersbergen - die met haar band Agua de Annique momenteel succesvol door het land tourt - ging The Gathering niet bij de pakken neerzitten maar besloot een doorstart te maken. De nieuwe zangeres van The Gathering werd Silje Wergeland, afkomstig van de Noorse band Octavia Sperati. Diverse gastzangeressen en -muzikanten vulden de band aan waarmee een nieuw album werd geproduceerd.

Verder biedt de Gesel XL nog een hele waslijst aan provinciaal podiumtalent met onder meer Black Bottle Riot, With Ice, Blend, The Vlegels, King Locust, Do Not Run We Are Your Friends, Automatic Sam, het allereerste optreden van de ex-Honkies (Shaking Godspeed) en de moddervette metal van The Lucifer Principle.

3VOOR12 Arnhem-Nijmegen doet natuurlijk uitgebreid verslag en er is zelfs een heuse 3VOOR12-studio in de maak waar zowel radio- als video-opnames gemaakt zullen worden om dit evenement vast te leggen. 

Meer weten? Check vanaf 1 oktober www.geselxl.nl voor programma en achtergrondinformatie!

De voorverkoop start vanaf 1 oktober maar 3VOOR12 Arnhem-Nijmegen is er wederom als allereerste kippen bij en geeft 2x2 tickets voor vrijdag én zaterdag plus een 'bag of goodies' weg. Winnen?

Geef antwoord op de volgende vraag: Hoe heet de laatste plaat van The Lucifer Principle? Stuur je antwoord op de vraag naar 3voor12arnhem@gmail.com.

GESEL XL: vrijdag 6 en zaterdag 7 november, Arnhem - wees erbij!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland