Win kaarten voor Akron/Family in Doornroosje! Win kaarten voor Akron/Family in Doornroosje!

Tip van de maand Doornroosje: experimentele freakfolk met een vleugje noise

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Win kaarten voor Akron/Family in Doornroosje!

Tip van de maand Doornroosje: experimentele freakfolk met een vleugje noise

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

De een typeert ze als een experimentele rockband met folkinvloeden, de ander ziet Akron/Family meer als psychedelische freakfolkers. Ze zullen ongetwijfeld, al dan niet improviserend, nummers van hun nieuwe album Set 'Em Wild, Set 'Em Free' laten horen op 18 mei in Doornroosje. In het voorprogramma staat A Hawk and A Hacksaw. Wie weet win jij twee kaarten en ben je erbij!

Tip van de maand Doornroosje: experimentele freakfolk met een vleugje noise

 

In het voorprogramma van Akron/Family staat A Hawk and A Hacksaw, een Amerikaans duo dat met drum, accordeon en viool vooral instrumentale folk brengt. Ze hebben duidelijke klezmer-  en balkaninvloeden en ondanks hun geringe bezetting weten ze van optredens vaak een feestje te maken.

De een typeert Akron/Family graag als een experimentele rockband met folkinvloeden, de ander ziet ze toch liever als psychedelische freakfolkers. In basis bestaat de family uit een drummer, een bassist en een gitarist/zanger, maar ieder lid van dit trio hanteert diverse andere instrumenten, van pannen tot koebellen. Ook schrikken ze niet terug voor driestemmige (a capella) zang of wat noise tussen de bedrijven door. Van live optredens is bekend dat ze doorspekt zijn van wijdlopige spannende improvisaties.
Sinds de oprichting van Akron/Family in 2002 heeft de band samengewerkt met diverse artiesten (met Angels of Light brachten ze zelfs een album uit), is de band gewisseld van label (lange tijd werkten zij onder dat van Michael Gira), is de samenstelling uitgedund van vier naar drie leden (gitarist Vanderhoof vertrok), maar ondertussen groeien ze alleen maar. Zowel muzikaal als qua bekendheid. En zo brachten ze begin mei hun inmiddels alweer vierde eigen album, Set ‘Em Wild, Set ‘Em Free, uit. Hoogste tijd voor een show in Doornroosje!
3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag 2 x 2 kaarten weggeven. De kaarten worden verloot onder de inzenders met het goede antwoord op de volgende vraag:
Het eerste nummer van het nieuwe album van Akron/Family wemelt van de koebellen. Van de melk van koeien maken we onder andere kaas. Noem nog een diersoort waarvan de melk goed is voor heerlijke kaasjes.
Mail je antwoord voor 16.00 uur op 16 mei en maak kans op een freaky optreden variërend van rustige folk tot experimentele psychedelica.
Akron/Family
Doornroosje, maandag 18 mei
zaal open: 20.00 u / aanvang: 20.30 u
entree € 12,-
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland