Navarone: niet vernieuwend, wel vet Navarone: niet vernieuwend, wel vet

Band rockt, en toch poppy

, Tekst: Klaas-Jan Gräfe / Foto's: Marty Brands

Navarone: niet vernieuwend, wel vet

Band rockt, en toch poppy

Tekst: Klaas-Jan Gräfe / Foto's: Marty Brands ,

Afgelopen vrijdag speelde Navarone in de NDRGRND. Dat belooft nog wat, want veel van de bands die daar optreden, breken door. Denk aan De Staat, Go Back to the Zoo, Lea en The Routines. Wij waren erbij om dit moment op de gevoelige plaat vast te leggen.

Band rockt, en toch poppy

Navarone gaat hard. Niet alleen wordt de band regelmatig gedraaid op radiozenders, ook zijn ze steeds vaker live te zien. Zo speelden ze laatst nog op de kick-off van Nijmegen Rock City, afgelopen vrijdag was Navarone te zien in de NDRGRND.

Dit is een band voor liefhebbers van op oude leest geschoeide rock. Je hoort er absoluut bands als The Black Crows of Led Zeppelin in. Niet vernieuwend, wel vet! Zanger Merijn heeft een prettige en krachtige stem, de rest begeleidt hem strak en passievol. De nummers rocken niet alleen, maar zijn ook poppy genoeg om een breed publiek aan te spreken.

Over het image van de gastjes is (te?) goed nagedacht, dat kan je zowel als voor- als nadeel zien. Aan het eind van het optreden wil het publiek meer, en bij gebrek aan extra nummers wordt de single The Devil's Got A Hold On My Head voor de tweede keer gespeeld. Het was weer een mooi avondje live muziek onder de grond. Hier gaan we meer van horen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland