Wegwijs op de Affaire: Xavier Teerling Wegwijs op de Affaire: Xavier Teerling

Xavier Teerling van Kunst en Cultuur Gelderland tipt liedjes met een grote L

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Wegwijs op de Affaire: Xavier Teerling

Xavier Teerling van Kunst en Cultuur Gelderland tipt liedjes met een grote L

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 18 juli barst de Affaire weer los in Nijmegen, met dit jaar een heel erg mooi en uitgebreid programma. Om je wegwijs te maken hebben we mensen uit de muziekscene in de regio gevraagd waar je zeker moet gaan kijken. Vandaag is het de beurt aan Xavier Teerling van Kunst en Cultuur Gelderland (KCG).

Xavier Teerling van Kunst en Cultuur Gelderland tipt liedjes met een grote L

Tijdens de Affaire ontkom je er niet aan om keuzes te maken uit het uitgebreide programma. Om een beeld te krijgen van wat er her en der speelt op de Affaire, vraagt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen de komende weken aan bekende en minder bekende mensen uit de muziekscene wat ze zeker willen zien. Waar wil Xavier Teerling van Kunst en Cultuur Gelderland (KCG) zeker gaan kijken?

“Een selectie maken uit het overweldigende aanbod tijdens de Affaire is geen sinecure. Om het mezelf makkelijk te maken en meteen als gouden festivaltip voor de dolende bezoeker, ga naar de band met de beste bandnaam. Een goede bandnaam staat garant voor goede muziek. Kijk naar De Staat. Mijn knop staat dit jaar afgestemd op liedjes met een grote L.

Daarom met stip op 1:
The Strange Boys. Hebben het leukste plaatje van het jaar gemaakt. Zijn het The Kinks die stomdronken zijn, of toch de vrolijke neefjes van Pavement? En waarom tijd verkwisten aan het stemmen van een gitaar als je ook in polonaise naar de bar kunt lopen?

Portugal. The Man. Who the man? Portugal The Man! Hele fijne deuntjes onder een laagje gruis. En ook een prima titel voor een plaat, The Satanic Satanist.

Black Joe Lewis and The Honeybears. Als je een zwarte soulzanger bent en jezelf voor de duidelijkheid Black Joe noemt dan ben je een bink. Lekker dikke clichésoul van de bovenste plank, dus altijd prijs.

Dan iets dichter bij huis:

DeWollf. Omdat ze een orgel hebben. Tip aan alle bands: koop een orgel en dan komt het helemaal goed met de rock-'n-roll.

The Vlegels. Beste bandnaam van 2009. Gaan dus. Let op: na hun optreden veranderen ze meteen hun naam in “The Vlegels!”.

Jaap Robben presenteert. Waardeloze bandnaam, leuke vent.

Als je toch de hele week de tijd hebt ga dan ook naar:
Roosbeef, Cold War Kids, Deerhoof, The Dodo's, Ell's Shine, Bandito, Tim Knol, OIIO, Automatic Sam, Barbarella, enzovoorts enzovoorts.

Ik ga niet naar:
ACG Vianen draait zijn favoriete platen, want hij draait niet die van 'mijn'.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland