Nijmeegse festivals binden strijd aan met freeloaders Nijmeegse festivals binden strijd aan met freeloaders

Drankgarderobe bij Oranjepop, Nijmeegs Mooiste, Dag van het Levenslied en De Affaire

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Nijmeegse festivals binden strijd aan met freeloaders

Drankgarderobe bij Oranjepop, Nijmeegs Mooiste, Dag van het Levenslied en De Affaire

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In voorgaande jaren is er aardig wat consternatie geweest rondom drank-consumptie bij gratis festivals als Oranjepop, de Dag van het Levenslied en De Affaire. Om de freeloaders nu serieus aan te pakken komen deze Nijmeegse evenementen nu met een opvallend initiatief: een drankgarderobe.

Drankgarderobe bij Oranjepop, Nijmeegs Mooiste, Dag van het Levenslied en De Affaire

Nu het festivalseizoen weer op de stoep staat, worden de tenten opgebouwd in de verschillende parken die Nijmegen kent. Zo is Oranjepop op Koninginnedag in het Hunnerpark het eerste gratis festival van het seizoen, gevolgd door Nijmeegs Mooiste op 9 mei, Dag van het Levenslied op 10 mei en natuurlijk het zevendaagse festival de Affaire tijdens de Vierdaagse.

Bovengenoemde festivals gaan dit jaar controleren op meegebrachte drank. Zo kun je dit jaar op Oranjepop en op de Affaire een drankgarderobe vinden waar je je eigen drank kunt stallen om die later weer mee naar huis te nemen. Op Nijmeegs Mooiste en de Dag van het Levenslied zal een team van sfeerbeheers bezoekers vriendelijk verzoeken om hun eigen drank elders te consumeren.

Jan Smeets van de Dag van het Levenslied: “Het gaat ons allemaal geenszins om winst te maken maar we doen vooral een moreel appel op onze bezoekers om ons ook in de aankomende jaren in staat te stellen deze mooie festivals aan de Nijmegenaar aan te kunnen blijven bieden.”

Peter Onstein van Oranjepop: “Liever hadden we deze maatregelen helemaal niet hoeven nemen maar als we het niet doen is de kans dat we over moeten stappen naar een betaalde versie van Oranjepop aanwezig. Een andere optie is dat we moeten stoppen, net nu we 10 jaar bestaan.”

De festivals mikken voornamelijk op het weren van meegebracht bier, wijn en flessen fris. Het pakje vruchtensap voor de kinderen  of een flesje water vormen geen probleem.

Godfried Verstegen van de Affaire: “Als je een concert wil bezoeken betaal je in een zaal entree, daar doet niemand moeilijk over. Onze zaal is het park, en dat is gratis te bezoeken, maar in ruil daarvoor vragen we een beetje extra voor een biertje. Maar dan krijg je daar wel meer dan 100 bandjes voor terug.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland