Okieson draagt optreden op aan Hanneke Janssen Okieson draagt optreden op aan Hanneke Janssen

Het optreden door de ogen van De Cycloop

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en De Cycloop

Okieson draagt optreden op aan Hanneke Janssen

Het optreden door de ogen van De Cycloop

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en De Cycloop ,

Okieson speelde dinsdag in het CultuurCafé een set die zij opdroegen aan Hanneke Janssen, die op 11 november om het leven kwam bij een verkeersongeluk. Hanneke was vast bandlid van Okiesons folkcollega Marten de Paepe. Fotovereniging De Cycloop was erbij en legde het optreden na een cursus concertfotografie vast op beeld.

Het optreden door de ogen van De Cycloop

Studentenfotovereniging De Cycloop organiseerde dinsdag een workshop concertfotografie. Cultuur op de Campus had voor diezelfde avond de country noir band Okieson geboekt, alwaar de theorie in praktijk gebracht kon worden. De mooiste plaatjes die dit opleverde zie je hier.

Okieson droeg het optreden op aan Hanneke Janssen, die op 11 november jongstleden om het leven kwam bij een verkeersongeluk. Hanneke was enkele jaren geleden zelf nog medewerker van Cultuur op de Campus. Ook hielp ze mee aan de verbouwing van de Grote Broek. Bij muziekliefhebbers zal ze vooral bekend zijn als celliste, accordeoniste en toesteniste van Marten de Paepe, bij wie ze een bepalend stempel drukte op het totaalgeluid. Een jaar geleden was ze nog te gast in Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en ook daarbuiten mochten we meerdere malen getuige zijn van haar mooie en intense manier van spelen. We troosten ons met de muziek die ze heeft nagelaten en wensen de nabestaanden veel sterkte.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland