Doornroosjes Tip van de maand: Enter Shikari, Malkovich & San Andreas Doornroosjes Tip van de maand: Enter Shikari, Malkovich & San Andreas

Win kaarten voor een avond emocore

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen,

Doornroosjes Tip van de maand: Enter Shikari, Malkovich & San Andreas

Win kaarten voor een avond emocore

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen, ,

Het live-aanbod in de regio is zo groot dat het vaak moeilijk kiezen is. Om te voorkomen dat je net dat ene legendarische optreden mist helpt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een handje met de Tip van de Maand. Deze maand een stevige tip van Doornroosje: emocore van Enter Shikari, Malkovich en San Andreas.

Win kaarten voor een avond emocore

Toen post-hardcore,emo en screamo nog geen trendy bedoening was, trok Enter Shikari (toen nog als Hybryd) van het ene naar het andere Britse zaaltje en dat heeft ze geen windeieren gelegd. Deze jonge band heeft slechts enkele singletjes in eigen beheer uitgebracht, maar wist onlangs toch met hun uitstekende livereputatie maar liefst 4000 mensen naar een uitverkocht Astoria te trekken in thuisstad Londen. Nu hun single 'Sorry, you're not a Winner' regelmatig langskomt bij MTV2 zijn ook de Europese zalen aan de beurt om te worden platgespeeld en dat doen ze niet met standaard emocore. De scheurende gitaren, gepassioneerde zang en screams worden bijgestaan door cheesy synths en dansbare electronica, wat net zo makkelijk een vergelijking met The Used kan oproepen als met The Prodigy. In het voorprogramma twee veelbelovende Nederlandse bands. Malkovich maakt net als The Refused hardcore die ergens over gaat, maar schuwt ook de humor niet. Dat dit geen typische hardcoreband is getuigen inspiratiebronnen als Mars Volta, QOTSA, Interpol en zelfs Velvet Underground en The Beatles. Opener San Andreas heeft naast hun verassende emocoredebuut 'The Lover kills' een stevige livereputatie. De Rotterdammers speelden al in Europa en Engeland, vanavond is Nijmegen aan de beurt. Wil je hier bij zijn? Geef ons dan in één zin aan waarom en doe dat zo emo mogelijk. Stuur je mail naar de kernredactie vóór donderdag 11 januari. Doornroosje verloot 3 X 2 kaartjes! Datum: Vrijdag 12 januari Aanvang: 20:00. Entree: 8 euro.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland