Breed scala elektronica op derde Lomechanik-avond in Merleyn Breed scala elektronica op derde Lomechanik-avond in Merleyn

Vrijdag 19 mei: Dr. Oetker vs Lomechanik

, Katja Linders,

Breed scala elektronica op derde Lomechanik-avond in Merleyn

Vrijdag 19 mei: Dr. Oetker vs Lomechanik

Katja Linders, ,

Met opnieuw een bijzondere flyer kondigde Lomechanik zijn derde avond in Merleyn aan. De eerste editie stond vooral in het teken van gastoptredens, de tweede keer was de aanleiding de 7-inch release van Apzolut en deze derde editie was, aangezien een van de Lomechanik-mannen jarig was, een verjaardagsfeest. Met slagroomtaart.

Vrijdag 19 mei: Dr. Oetker vs Lomechanik

De setlist van de avond zag er gehaast uit. Iedere artiest kreeg een half uur de tijd om zijn live-ding te doen. En zo zes stuks achter elkaar. In de praktijk bleek dat goed te werken. Dj Jorg trad op met een goed gestileerde elektronische live-set. Gewoonlijk alleen als dj aan het werk, deze avond voor het eerst live te aanschouwen. Gevolgd door Tubish, die minder dromerige bliepjes liet horen dan de mensen van hem gewend zijn. Hij had een zeer energieke set en ging soms regelrecht de techno-kant op. Jammer voor beide heren dat het merendeel van het publiek pas later binnen liep. Dj Tune van Raaskalbombfukkers trok volop de aandacht van het inmiddels steeds groter wordende publiek door er een heuse performance van te maken. Gewapend met masker en microfoon schreeuwde hij erop los, rolde over de vloer en liet een radiografisch bestuurbaar autootje door Merleyn rijden, terwijl hij ondertussen steeds naar het podium ging om de begeleidende muzikale elektronica aan te zetten. Het publiek was net niet los genoeg om op verzoek ninja-geluiden te maken terwijl hij en nog iemand aan het nepvechten waren. Vervolgens was het tijd voor TokTek, de joystickman. Deze keer niet op een tafel met al zijn spulletjes vooraan, dus helemaal niet zo goed zichtbaar als gewoonlijk. Jammer. VD. Inc luidde zijn verjaardag muzikaal in met zijn live-set. Elektronische geluiden ondersteund door live rappen, een muzikale wending voor hem. Daarna de tijd voor Modules, die met een energieke set de aanzwellende stroom bezoekers meer en meer aan het dansen kreeg. Nadat de live-acts voorbij waren, was het tijd voor Dj Jorg om met een muzikale potpourri van verschillende liedjes en stijlen - elektronische muziek in de breedste zin van het woord - de mensen aan het dansen te houden en de oren op scherp te zetten. Dj Chaos Republic van Noxgenus volgde en ging een stapje verder met haar mix van breakcore, grime, breaks en electro. Het was aan Trailerpark Tonnie om de avond knallend af te sluiten. Hij zorgde ervoor dat de eventuele ingedutte mensen in een keer weer opgeschrikt werden. Met een knalharde set - met volop plek voor grappige stukjes hardcore-tekst-tunes ertussendoor - stond de dansvloer in no time vol. Deels met lachende en stuiterende mensen en deels met mensen die verbaasd het elektronische geweld aanhoorden dat Trailerpark Tonnie de ruimte inslingerde. Lomechanik zorgt voor een breed scala aan elektronische muziek. Het is een kwestie van jezelf openstellen en luisteren naar alles wat er voorbij komt. De muziek wordt gebracht door muziekliefhebbers die er plezier in hebben, zichzelf gaande houden en zich niet laten beperken door hokjes en stijlen. Het was weer een inspirerende, overdonderende muzikale gewaarwording.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland