Tijdens Welcome to The Village spreekt Theo van der Veer verspreid over het festivalweekend met de programmeurs, een curator en de nieuwe directeur van het festival over het programma en andere interessante thema's. Onze radio- en podcastman Theo, stelt de vragen aan (enkele van) de mensen die er voor zorgen dat het festival is wat het is en was dit jaar!

Afl. 1: Lisa de Jongh en Nick Veenstra (programmeurs)

Afl. 1: Het programma en randzaken

Eind vorig jaar stelde Welcome to The Village Lisa de Jongh en Nick Veenstra aan als nieuwe programmeurs. Het duo spreekt onder andere over de eerste, volledig door hen geprogrameerde editie van het festival, de typische 'Lisa en Nick boekingen' en de acts die we niet mochten missen.

Afl. 2: Arnold de Boer (muzikant, Bongo Bar)

Afl. 2: Ghana en de Bongo bar

Wie Arnold de Boer een beetje kent weet dat hij, naast muzikant ook een voorvechter is van (West) Afrikaanse muziek. Voor Welcome to The Village bedacht hij, samen met de organisatie een vrijplaats voor de Ghanese ster King Ayisoba en muzikanten uit het Noord-Ghanese stadje Bongo. 

Afl. 3: Ruben Bosch (directeur Welcome to The Village)

Afl. 3: Het slotinterview

Naast nieuwe programmeurs heeft Welcome to The Village dit jaar ook een nieuwe directeur. De in Drenthe woonachtige Groninger Ruben Bosch zwaait sinds april van dit jaar de scepter over het festival. Theo blikt met hem terug  op zijn allereerste festival als eindverantwoordelijke en ze kijken alvast vooruit naar 2020.

INFORMATIE

De achtste editie van het festival Welcome to The Village vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 juli 2020