Bente Hout (o.a. frontvrouw van Sväva) heeft je drie dagen lang lopen vloggen tijdens Welcome to The Village. Ze fietst dapper elke dag richting de Groene Ster om met haar vriendinnen het terrein af te strúnen voor verhalen en ontmoetingen. Met een crewband om haar pols kan ze overal komen waar de gewone bezoeker niet komt, dus je krijgt meteen een leuke indruk hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Vrijdag Vlog

In de eerste vlog Op'e Strún Mei Bente interviewt Bente Leeuwarder band CIEL en Duitse band the other shi naar aanleiding van het residentieproject waaraan ze deelnemen, drinkt ze haar allereerste WtTV-biertje op het festivalterrein en weet ze niet wat ze meemaakt bij Club Guy & Roni.

Zaterdag Vlog

In de tweede vlog Op'e Strún Mei Bente geeft Bente een kijkje achter de schermen bij het optreden van Mr.Wallace, checkt ze hoe andere mensen blind flessenvoetbal spelen bij SV OLE, gaat ze niet naar een boomhutsessie en sluit ze haar zaterdag af met Franz Ferdinand.

Zondag Vlog

In de derde vlog Op'e Strún Mei Bente fietst Bente voor de laatste keer naar de Groene Ster, waar ze het resultaat van het Asteriks in Residence-project bekijkt in de Kolderwolde, backstage gaat bij Michelle David & The Gospel Sessions en Jelle (Cowboy Killers) haar hun merch-shop laat zien.