De komende tien dagen is Terschelling weer het episch centrum van cultureel Nederland. Toonaangevende theatergezelschappen en kunstenaars strijken neer op het Friese Waddeneiland. Naast de visuele kunst maakt de populaire, audiovisuele kunst een minstens zo belangrijk onderdeel uit van het programma van dit festival. 3VOOR12/Friesland vroeg ook dit jaar de programmeurs, Peter Reen en Peter Dijkstra duiding te geven aan muzikale programma, zijn kwamen vijf essentiële tips voor Oerol 2018.

Studio Oerol

Ma. 18 juni,
22:00 uur:
Café De Groene Weide

"Samen met Hessel en Tess geven we elk jaar een aantal artiesten de mogelijkheid om te resideren in de studio van de Groene Weide. Daar gaan ze aan de slag met nieuwe muziek wat vervolgens tijdens Oerol gepresenteerd wordt. Naast Mano Yeah en Josephine Zwaan is dit jaar F.U.N.C. een van de uitverkoren. Op maandagavond kun je in De Groene Weide horen wat de uitkomst is."

Bostheater-concerten

Vr. 15 - Za. 23 juni
16:00 + 18:30 uur:
Bostheater

"Wil je echt het eiland beleven en genieten van muziek op een intieme locatie? Kom dan naar het Bostheater bij Camping Nieuw Formerum. Daar programmeren we tweemaal per dag een bijzonder concert van een artiest die je normaal niet zo snel meer in zo'n kleine setting zult zien. Denk aan Janne Schra, CUT_ en I Am Oak."

Winterdagen 'Foarlôn'

Vr. 15 - Za. 23 juni
21:00 + 22:00 uur:
Westerkerk

"Hoe klinkt een eiland in de winter? Met die vraag toog modern klassiek pianist Mink Steekelenburg (Winterdagen) afgelopen maart met een internationaal gezelschap over Terschelling. Het resultaat wordt gepresenteerd in een bijzondere concertreeks in de Westerkerk van West-Terschelling."

Talentstage

15:00 uur
Westerkeyn

"Op festivalterrein de Westerkeyn bieden we elk jaar samen met Friesland Pop een speelplek aan talentvolle acts uit de provincie. Zo zie je dit jaar uit Friesland JSSY, Katie Koss en Esther de Jong & Tolls op Oerol."

Dansen bij App

Oerol

"Kom je naar Oerol? Vergeet dan niet om je aan te melden voor de What's App Secret Service. Elke dag ontvang je dan een of twee berichten die je naar een geheime locatie of show leiden. Zo kan het zomaar zijn dat je bij een pop-up bunker-feestje terecht komt of pizza's gaat bakken met een artiest."

OEROL Terschelling 2018 Spotify lijst