Voor een lang weekend wordt het strand bij Nes op Ameland omgedoopt tot skate, surf, relax en muziekparadijs. Alles kan en alles mag zolang je maar plezier maakt. Daar komt het eigenlijk samengevat op neer. In de avond biedt het festival een vol muziekprogramma in de verschillende tenten op het terrein. MadNes programmeur Steven Leeuwerink helpt ons kiezen waar we naar toe moeten voor de mooiste feestjes.

TIP 1: The Kava Kings

"Mijn eerste tip is The Kava Kings en deze band bestaat uit vier jonge Australiërs die voor het eerst naar Nederland (en Europa) komen. Ze maken heerlijke dromerige reggae met een pop randje en ik zie dit helemaal goed komen met ons publiek. Leuk weetje: een bezoekers tip heeft ervoor gezorgd dat ze op MadNes staan."

TIP 2: Call It Off

"Absoluut één van mijn favoriete genres en ik ben heel blij dat Call It Off weer naar MadNes komen. Sinds hun show op MadNes 2014 hebben ze niet stil gestaan; o.a. een platendeal bij Sony en een 3FM Award nominatie. Ze hebben een groot hart voor MadNes waardoor het een gemakkelijke keuze was om ze weer te boeken. Verwacht een grote pit, crowdsurfers en sing-alongs!"

TIP 3: Bohemian Betyars

"Bohemian is denk ik het best te omschrijven als ‘feestelijke chaos’. Ik heb ze vier keer live gezien en de interactie met het publiek zorgt voor een prachtige sfeer en maakt iedereen onderdeel van het feest. In maart gaven ze een voorproefje op de Pre-Party en in juli wordt dat alleen maar meer zweten."

TIP 4: MFC Chicken

"Lekkere rock ’n roll band uit Engeland die ook op onze Oerol curator dag de mensen mag laten swingen. Het feit dat hun nummers veelal over kip gaan en zij zich niet al te serieus nemen zorgt ervoor dat ze perfect bij MadNes passen."

TIP 5: Erik Ankoné & The Gone Wrong Kings

"Een vriend van MadNes en geboren entertainer. Waar hij ook speelt, een huiskamer, festival of zaal, hij wint het publiek altijd voor zich met zijn rauwe stem en blues/folk stories. Hij komt ook nog eens speciaal over vanuit Frankrijk om op MadNes te kunnen spelen."