Na maanden van voorrondes en halve finales, is het op 16 juni zover: de finale van de Kleine Prijs van Fryslân! Vijf finalisten zullen strijden om de winst in Iduna. Wie zal eerdere winnaars als The Homesick, Abdomen, Pendants en Katie Koss opvolgen? Om je vooraf alvast een kans te geven kennis te maken met de bands en artiesten, hebben we ze een vragenlijst voorgeschoteld. De vierde finalist die we aan je voorstellen is Lester Blackfield.

Wie zijn jullie en hoe lang spelen jullie al in deze formatie?

Durk Visser: "Wij zijn Lester Blackfield uit Harns. We zijn gestart in het begin van 2018.”

Vertel eens wat meer over jullie geluid, hoe zou je het zelf omschrijven?
Roel Blom: “We zijn een gitaarband, maar de sound is meer elektronisch en pop dan rock, meer hip hop dan AC/DC. We zijn allemaal wel klaar met gitaarsolo’s en andere rock conventies. Ik denk dat we meer inspiratie halen uit muziek van Vince Staples dan van Foo Fighters om maar wat te noemen. We proberen om de nummers zo leeg en puntig als mogelijk te maken, zodat het lekker kil klinkt, maar toch dansbaar is.”
 

Wat vertelt jullie muziek, is er een bepaald overkoepelend thema?

Durk: “Alles is kut! Haha, nee maar... geintje.”
Roel: “Tsja, schrijven over nare dingen werkt toch beter dan schrijven over leuke dingen? Ik denk dat over het algemeen onze nummers best wel bluesy en depri zijn, terwijl de sounds best wel vrolijk en dansbaar zijn. Dat is ook wel een mooi contrast om mee te spelen.”

Wat is het leukst aan muziek maken, of aan een band zijn?

Durk: “Leuk?"

Oké… Maar waarom doen jullie dan mee aan de Kleine Prijs?

Roel: “Om te winnen.”

Duidelijk… En wat zou het eerste zijn dat jullie doen, mochten jullie de finale winnen?

Durk: “We zijn best wel kritisch op onszelf, dus waarschijnlijk zouden we eerst nog even nagaan wat beter kon aan de show. Daarna maar even een biertje doen denk ik.”

En wat staat er verder op het programma de komende periode, en de jaren daarna?

Roel: “Eerst die kleine prijs van Friesland winnen, dus. Hit album opnemen. Succesvol touren. Uit elkaar gaan, waarna onze platenmaatschappij nog een greatest hits album kan uitbrengen terwijl wij solo optredens doen.”
Durk: “De kleine prijs winnen zou wel vet zijn, daarna op ESNS en de festivals spelen en zo. Sowieso zijn we druk bezig met het maken van de pre-productie van nieuwe nummers.”
Roel: “Op de langere termijn willen we gewoon veel muziek uitbrengen, dat vinden we belangrijker dan heel veel optreden. Dan zouden we liever ieder jaar een plaat uitbrengen, en daaromheen een paar optredens doen.”

'Op de langere termijn willen we gewoon veel muziek uitbrengen'

Als jullie even mochten dromen, wat zou dan het meest ultieme zijn om te mogen doen als band

Roel: “Ik zou het wel heel bizar en mooi vinden om zo succesvol te worden dat mensen een kaartje voor ons zouden kopen weet je wel? Of een album. Dat mensen dat voor muziek over hebben die wij zelf hebben gemaakt.”
Durk: “Sziget man! We moeten gewoon op Sziget spelen.”