Na maanden van voorrondes en halve finales, is het op 2 juni zover: de finale van de Kleine Prijs van Fryslân! Zes finalisten zullen strijden om de winst in Neushoorn. Wie zal eerdere winnaars als Sväva, The Homesick, Abdomen en Pendants opvolgen? Om je vooraf alvast een kans te geven kennis te maken met de bands en artiesten, hebben we ze een vragenlijst voorgeschoteld. De tweede finalist die we aan je voorstellen is Poets & Addicts.

Hallo heren, wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

"Tom Schriemer is gitarist en David Wolgen is zanger en drummer. Samen zijn wij Poets and Addicts. Tijdens onze shows hebben we ook visuals en die worden gemaakt door Rob Knippenborg. Hij hoort dus gewoon ook bij de band."

Wat voor muziek brengen jullie aan de man en hoe lang doen jullie dat al?
"Wij maken energieke rock. Onze muziek is catchy genoeg voor de algemene luisteraar en raar genoeg voor de muzikanten om uit hun bol te gaan. Wij zijn nu zo’n tweeënhalf jaar bezig. Wij hebben elkaar ontmoet tijdens de intakes voor de Academie voor Popcultuur. Op 21 februari 2015 hebben wij voor het eerst opgetreden als Poets & Addicts."

Wat vertelt jullie muziek? Is er bijvoorbeeld een bepaald overkoepelend thema?

"Onze muziek gaat veelal over mens en maatschappij, leven en dood en hoe balans te vinden in het leven. We willen nieuwe inzichten geven in hoe je met de wereld kan dealen en vooral ook meegeven dat je het allemaal niet zo serieus moet nemen, want we maken het onszelf wel heel moeilijk af en toe. En puppy’s!"

Wat is het leukst aan muziek maken, of aan een band zijn?
"Het leukste aan muziek maken is, dat je heel veel dingen kunt uiten, zonder ze uit te spreken. Taal is een behoorlijk beperkt en omslachtig medium, wanneer je complexe, abstracte ideeën en gevoelens wilt overbrengen. Als wij muziek maken, zeggen en doen we alles wat we willen tegelijkertijd."

Door wie of wat worden jullie geïnspireerd en waarom?

"Wij worden geïnspireerd door een heleboel verschillende dingen, maar vooral door hoe raar mensen zijn."

Als jullie even mochten dromen, wat zou dan het meest ultieme zijn om te mogen doen als band? En als je dan terug op aarde bent, wat staat er dan op het programma?
"Het meest ultieme zou zijn, dat we in een tijdmachine stappen en muziek gaan maken met de tofste muzikanten, waar en wanneer ook ter wereld. En LSD doen met de Beatles! En keihard naar de kloten met Lemmy!

We hebben de komende maanden wat leuke optredens staan, we gaan even langs bij een toffe studio, maar we willen vooral veel nieuw materiaal schrijven."

 

Wat betekent deelname aan de Kleine Prijs voor jullie, en wat hopen jullie eruit te halen?

"Deelname aan de Kleine Prijs betekent voor ons lekker optreden, de scene verkennen en mensen leren kennen. Wat wij eruit proberen te halen? Meer toffe gigs en leuke connecties!"

Wat is het eerste dat jullie doen, mochten jullie de finale winnen?
"Het eerste wat we doen, mochten we de finale winnen is: heel veel mensen knuffelen, een dikke snaak roken, wat biertjes drinken en dan heerlijk slapen!"

Informatie Kleine Prijs van Fryslân

De Kleine Prijs van Fryslân vindt plaats op 2 juni 2017 in Neushoorn. De finalisten van dit jaar zijn: SWEETGODANIMALS, Poets & Addicts, Katie Koss, Fonk, Cosmute en Feral Tides XL. De deuren van de Grote Zaal gaan open om 19.30 uur en de kosten zijn 5 euro (excl. servicekosten). Kaartjes bestel je via de site van Neushoorn of aan de kassa.