Volgens een goede 3VOOR12 traditie zullen we, samen met FrieslandPop, ook dit jaar de Friese Song van het Jaar kiezen! Of beter gezegd: jullie gaan dat doen! Uit een longlist van maar liefst 106 (!) songs van Friese bodem kun je je 10 favoriete liedjes van dit jaar kiezen. Vergeet niet naar beneden te scrollen in de stemlijst zodat je niks mist!

Stemmen kan tot en met woensdag 27 december. Op 29 december hoor je al een voorproefje van een aantal genomineerden tijdens een radio uitzending bij Omrop Fryslân.

Op zaterdag 6 januari 2023 worden de felbegeerde Friese Pop Awards uitgereikt in Neushoorn, een viering van de veelbelovende talenten en vooraanstaande persoonlijkheden die een stempel hebben gedrukt op de Friese muziekscene. De genomineerden zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun uitzonderlijke bijdragen aan de muziekwereld in het afgelopen jaar.

De prijzen worden toegekend in verschillende categorieën, waarvan twee door het publiek worden bepaald. De categorieën waarop gestemd kan worden, zijn de Friese Song van het Jaar en de Publieksprijs. De andere categorieën zijn de Friese Popprijs, Talent Award, Video van het Jaar, en de Bernlef Priis.