Het concept: twee (Friese) muzikanten, één gesprek: zij weten niet met wie ze aan een tafel komen te zitten. In sommige gevallen zullen zij elkaar kennen, maar in de meeste gevallen niet. Aan de hand van een aantal vragen zullen zij dieper in gaan op het vak van muzikant. Het levert mooie gesprekken op en jullie kunnen deze gesprekken hier volgen. In deze aflevering schuiven bij elkaar aan:

Sido Martens, singer-songwriter. Speelde bij Fungus (bekend van Kaap'ren Varen) en was de eerste Fries die ooit op Pinkpop speelde (in de tijd dat muzikale landschap nog niet volgebouwd was met festivals en Pinkpop er nog toe deed). Daarnaast bracht Martens, tevens een fanatiek hardloper, veertien soloalbums uit. Tegenover hem neemt plaats het mistery wave duo Mireille Muller en Trevor Vreeburg (én songwriters) van The Wabe. Zij spelen op 11 juni de show SANCTUARY in De Kanselarij in Leeuwarden en staan een kleine twee weken later (op 22 juni) in de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslan.

INFORMATIE

Maandelijks kun je een nieuwe Liedwerkers - SpeedDate vodcast verwachten. Heb je vragen, suggesties of een andere lieve boodschap voor de makers of artiesten laat het ons dan weten: 3voor12friesland@gmail.com.