De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en single releases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

MARRIT JELLEMA

NIEMANDSLAND

Het is alweer even geleden maar op vrijdag 4 november kwam de nieuwste spoken word single/video Niemandsland uit, van Marrit Jellema. Over de single vertelt ze: "Het gaat over mijn rouwproces, stilstaan terwijl de wereld doorrent en veranderende relaties met mensen. Ik probeer in de single het maatschappelijke thema omtrent rouw aan te kaarten. Waarom gaan we er zo lastig (lees ‘niet’) mee om?"
Een single over eenzaamheid, verder willen maar moeilijk verder kunnen. De producer/muzikant is Jochem Knoef (Onna Limb). De video is gemaakt door Heleen Haijtema. Tekst en performance door Marrit Jellema zelf.

OCEANS TURN RED

MOIRAE

Oceans Turn Red is een metal(core) band van Friese bodem. 26 november hebben ze een nieuwe plaat uitgebracht genaamd MOIRÆ. Het band heeft als doel om zichzelf met deze 7 tracks te plaatsen binnen de nederlandse metal scene.

SEEWOLF

IGNORANCE / HIGH HOPES EP

Inmiddels meer dan een maand geleden, op 25 november, komt Seewolf met hun nieuwe single Ignorance. Het is de tweede single van de nieuwe High Hopes EP, die op 9 december online en op vinyl is uitgebracht. Eerder dit najaar kwam de single How The War Began al uit. Ignorance is ruw, schuurt en heeft een maatschappelijke lading. Ze zeggen wel eens: 'ignorance is bliss', maar is dit wel echt zo? Individualisme is nog nooit zo ondenkbaar geweest in onze huidige maatschappij. Diep van binnen hunkeren we naar verbondenheid, maar weten we nog wel hoe?

Lees hier het interview dat we deden met de band over deze nieuwe ep.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.