De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten.

Gitamantora

Not Dead

Not Dead is een pop-punk lockdown anthem over het niet verdoen van de tijd dat je binnen vast zit. Singer-songwriter Adriaan Diepeveen uit Leeuwarden en Franeker multi-instumentalist en producer Douwe Booij starten tijdens de eerste lockdownperiode een studio project. Daar rolt Not Dead uit en onder de noemer Gitamantora releasen ze de track op het moment dat er net nog een verlenging van de lockdown is aangekondigd. 

release: 08-02-2021

Onna Limb

The Silent Alarmist

Met een mooi interview introduceerden we vorige week al de nieuwe ep van Onna Limb. Lees hier het artikel nog eens terug op de site en geniet ondertussen van de laatste productie The Silent Alarmist.

release: 12-02-2021

Broken Brass

Play Dead

De term P.O.V, ofwel point of view, kent men onderhand wel. Een video die gefilmd is vanuit de positie van de verteller ten opzichte van een verhaal. Broken Brass deed daar nog een schepje bovenop in hun nieuwe muziekvideo Play Dead, die is gefilmd vanaf de rug van een hond die door een groene weide rent. En alsof dat niet al vet genoeg is, is de video ook nog eens te bekijken in 360 graden!

release: 16-02-2021

Cloudsurfers

Prices

De vrienden van Cloudsurfers knallen voor de betere oppepper in deze tijden van avondklokken, virusmutanten en ongeoorloofde schaatsrondjes in Thialf een nieuwe single er tegenaan. Deze derde single Prices laat weer een nieuwe kant zien van de band. In verschillende passages wordt een vrolijke doch meeslepende melodie gebracht. Het nummer staat qua tekst in het teken van het feit dat je niet altijd krijgt wat je verwacht. Toch krijg je uiteindelijk ook zeker wel wat je verwacht van Cloudsurfers, namelijk een stevig nummer met lekker veel energie.

release: 19-02-2021

Bruckenbauer

Dood Paard

Leuk, man. Spelen in een band. Bruckenbauer heeft er nu zelfs een song over. Dood Paard. Speciaal voor de volhouders en de kartrekkers onder ons.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.