De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst met lokale artiesten ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

The Resurrection

Padres Baixes

Padres Baixes is de eerste single van vier, die deze zomer gebundeld worden op een ep. Onze collega's van de landelijke 3VOOR12 schreven eerder al over de nieuwe release van The Resurrection. In dit artikel lees je onder andere dat Wytse Dijkstra (drummer) vertelt: 

'Toen de eerste EP uitkwam kregen we voor de releaseshow bij poppodium Asteriks in Leeuwarden de ruimte om de show zelf vorm te geven. Dat werd een clubnacht tot vijf uur 's ochtends met bevriende dj's en elektronische live-acts. We willen de werelden van het popcircuit en het nachtleven laten samenkomen.

Lees meer over de  band en over de nieuwe single in eerder genoemd artikel, via deze link.

Delore

Hitte

Electropop-band Delore heeft vrijdag 23 april haar nieuwe single Hitte uitgebracht. De band viert deze release door zondag 25 april om 15:00 uur live te gaan op Facebook. Samen met volgers gaat het viertal door een uitgebreide afspeellijst heen, die vol staat met nummers die de single hebben beïnvloed.

Hitte is de opvolger van debuutsingle Zweven en speelt zich af op de dansvloeren van clubs die we al een tijd niet meer gezien hebben.
"Iemand tegenkomen, om elkaar heen draaien en het spel van flirten. Soms is die hitte verslavend en blijf je maar tegen beter weten in bij iemand terugkomen,” zegt zangeres Liza Bloem.

Bobbang (ft. Fasil)

Stilte van de stad

Stilte van de stad is een eerbetoon aan Leeuwarden, door rapper Bobbang. Zoals elke stad wordt ook in Leeuwarden de horeca hard getroffen door alle maatregelen die er zijn vanwege de pandemie.

Stilte van de stad is opgenomen met de Leeuwarder producer Jurjen van der Molen en zanger Fasil Kuipers (Faske). De video bij het nummer is geschoten door Ivo Kraan.

Tolls (ft. Syrus M. Schwartz)

8

Al vanaf 12 maart brengt Tolls samen met Syrus M. Schwartz covers uit van artiest Billie Eilish haar debuut album. Luister alle uitgebracht nummers tot nu toe via spotify. Op 23 april werd toegevoegd aan de reeks.

BTMXX

Red Letter Day

Vanuit Jouster collectief 8501 indie is er weer een nieuwe release. Op 23 april brengt BTMXX de nieuwe single Red Letter Day uit, inculsief video.

En alles gaat voorbij...

... dus wat doet er echt toe?

Begin deze maand, op 2 april, brachten de jongens van En alles gaat voorbij hun ep en live studio sessie uit. De muziek is een combinatie van drum, marimba en spoken word. De live sessie dus wat doet er echt toe is een bundel van nummers die op spotify uitgebracht zijn als losse tracks.

Buoyant

Flammehavet

In 2020 bracht Buoyant hun eerste ep uit. Nu is daar de single Flammehavet, bekijk de video hier of luister het nummer via je favoriete streamingdienst. 

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.