In samenwerking met Hit the North organiseert Neushoorn vanavond een minifestival, genaamd 'The Trip'. Dit houdt in dat er vier acts optreden in vier verschillende zalen, elke band zijn eigen zaal. Als bezoeker krijg je een eigen route en loop je na afloop van een concert door naar de volgende. Vanavond staan Seewolf, Cashmyra, Isa Zwart en Delore op het programma.

Sinds tijden is Neushoorn weer het decor van een heus festival. Dan wel op kleine schaal en met mondkapjes, maar het is een festival. Deze editie van The Trip is de eerste in een reeks minifestivals die georganiseerd wordt met lokale initiatieven. Het eerste initiatief waar mee samen gewerkt wordt is Hit The North, het coaching traject waar elk jaar de noordelijke popkoepels, Eurosonic Noorderslag en Into the Great Wide Open negen acts aandragen. Vier van deze acts staan vanavond in Neushoorn.

Neushoorn heeft de bands verdeeld over verschillende zalen en als bezoeker krijg je een route die jij langs de bands mag afleggen, te beginnen bij Seewolf.
Ze starten het intro van Wild Winds. De mysterieuze melodie van een elektrische gitaar wordt opgevolgd door de kenmerkende stem van zanger Dolf Kuiken. Het zal voor de band ook een nieuwe ervaring zijn om te spelen voor een zittend publiek, die verdeeld is over tafeltjes voorzien van romantisch kaarslicht. Ondanks de opstelling weet de band het publiek wel te raken. Al helemaal wanneer Lonely Eyes ingezet wordt, lijkt het energielevel meteen te stijgen. 

Seewolf

Seewolf

Seewolf

Onder begeleiding van de vrijwilligers wordt het publiek uit de zaal geleid om naar de volgende act te gaan. In de Backstage staat het Groningse poppunk duo Cashmyra. Nederlandse teksten worden begeleid door snoeiharde drums en gitaren. Het duo heeft een heel eigen geluid, afwisselend van punk naar poëzie en rock. De woorden “Ik wil mijn nagels in je zetten” schellen door de ruimte. De show is een wervelwind van verschillende stylen en ondanks de chaos die het genre mee brengt staat het als een huis.

Cashmyra

Cashmyra

Cashmyra

Dat het publiek verplicht moet zitten lijkt voor Delore voornamelijk voordelen te hebben. Muisstil wordt er geluisterd naar de nederlandstalige liedjes die Liza Bloem voordraagt onder begeleiding van haar band. De kleinere liedjes voelen intiem en beheerst en worden afgewisseld met volle arrangementen en diepe synthesizers.
Als laatste staat Isa Zwart in een van de ruimtes die normaal dient als lokaal van Neushoorn. De singer-songwriter presenteert haar liedjes dit keer in een kleine setting in plaats van met band. Met twee gitaren en twee stemmen wordt er een intieme versie vertolkt van de set.
Om 22:00 uur precies staat iedereen weer buiten van het mini festival. Ondanks de beperkingen is het toch mogelijk gemaakt dat er op één avond genoten kan worden van verschillende genres en het podium op een creatieve manier toch zijn zalen kan vullen.

Delore

Delore

Delore

Isa Zwart

Isa Zwart

Isa Zwart

Isa Zwart