Nu de hele culturele wereld op z'n gat ligt door de maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen en onze naasten in de samenleving te beschermen, moeten we het creatieve brein aanspreken om in deze nare situatie toch mooie initiatieven op te zetten. Popfabryk doet al vrij snel na de intelligente lockdown een oproep aan Friese makers in de popcultuur om een idee in te dienen, waarbij het de uitdaging is om alleen of in groepsverband - maar dan zonder fysiek contact - een eindproduct te presenteren. Op de site van 3VOOR12/Friesland worden de eindproducten gepresenteerd en vertellen de deelnemers hoe het idee tot stand is gekomen en de weg naar het resultaat. Als laatste in een rij van 21 ThuisLab inzendingen, kunnen volledig in de ontspanstand met de Audiovisuele medidatie van Michelle Samba en Johanneke Dijkstra.

Johanneke Dijkstra en Michelle Samba

Covid - Lockdown 2020. De wereld hield collectief haar adem in. Niet gevreesd. Door middel van deze audiovisuele meditatie kun je weer even een klein beetje uitademen. 


Michelle Samba en Johanneke Dijkstra hebben de handen ineen geslagen om jullie te voorzien van een relaxt reisje in de buitenlucht. Zij combineerden een aantal eenvoudige dingen uit hun dagelijkse leven: het uitzicht vanuit de auto, de zonsondergang tegemoet rijdend, de Friese Wouden, de begeleidende meditaties van de app Headspace, cymbalen, de Friese taal en het stroperige verloop van de tijd tijdens de pandemie. 

Losjes opgenomen geluid, met het ritme van de streepjes op de weg als de basis voor de muziek. Een ‘verfriessende’ meditatie, camera op de dashboard en richting de koperen ploert. Mocht je thuis net een keer te vaak niezen en besluit je binnen te blijven, hier is toch een hapje noordelijke zon! 

Ook voor de gezonde mens: Vergeet niet om af en toe dat momentje voor jezelf te pakken. Door meditatie krijg je meer compassie en word je een liefdevoller mens. Ook wordt je concentratie beter, waardoor je dingen efficiënter gedaan krijgt. 

Doe je social media maar even uit, pak een kop thee en focus je op deze audiovisuele meditatie: RA.

ThuisLab is een initiatief van Popfabryk, in samenwerking met 3VOOR12/Friesland. Makers uit de Friese popcultuur mogen een plan indienen en moeten binnen een week een product aanleveren die op onze site wordt gedeeld en waarbij de maker(s) tekst en uitleg geeft over het idee en de voortgang van het project.