Na ruim een half jaar van stilte maakt 3voor12friesland radio een doorstart. Vanaf komende donderdag, 21 maart is het programma weer wekelijks te beluisteren in de ether via LEO Middelsé en online via de site van de omroep. Er zijn echter een paar verschillen ten opzichte van het programma zoals je het kende, maar de berichtgeving vanuit de Friese popscene staat nog steeds voorop.

De presentatie zal vanaf dit seizoen in handen zijn van Theo van der Veer. Hij werkte achter de schermen al volop mee aan 3voor12friesland radio, maar neemt nu dus ook plaats achter de microfoon. Daarnaast zendt 3voor12friesland radio uit van zeven tot acht uur op de donderdagavond. “We hebben de uitzending teruggebracht van twee naar één uur radio. Nog steeds ruim voldoende om de Friese popscene te belichten, en veel Friese popmuziek te draaien”, meent de nieuwe presentator. “We hebben ervoor gekozen om onze zendtijd te halveren, om zodoende nog actueler te werk te kunnen gaan.” Van der Veer noemt het vullen van twee uren met Friese muziek een hele uitdaging. “Tenminste, als je niet elke week dezelfde plaatjes wilt draaien.”

De opzet van het programma zal iets veranderen. Zo zal de muziek-DNA gast zal nu eens in de vier weken aanschuiven. “Voor hem of haar trekken we nu een heel uur uit, zodat diegene nog beter zijn of haar verhaal kan doen en we dieper op actuele zaken in kunnen gaan. Daarnaast streven we ernaar om eens per maand live muziek in de studio te hebben.” Van der Veer kijk dan ook enorm uit naar de nieuwe 3voor12friesland radio. “We hebben in het eerste half jaar veel uit kunnen proberen en geleerd. Daarmee zijn we aan de slag gegaan en hopelijk kunnen we nu opnieuw stappen zetten en staat de show binnen enkele weken, zoals wij hem voor ogen hebben!"

De eerste twee uitzendingen staan in het teken van de Grote Prijs van Nederland. ‘Friese’ deelnemers Sarah Sötemann (die haar gitaar meeneemt) en Alex Karakhanian in de categorie singer-songwriter, komen op 21 maart langs om te spreken over hun verwachtingen van deze halve finale. Lester Blackfield (bands/elektronica) en de rappers Ski & Simba schuiven een week later bij ons aan. Dus, stem komende donderdag, tussen 19.00 en 20.00 uur af op 3voor12friesland radio op LEO Middelsé FM.

INFORMATIE

3voor12friesland radio is iedere donderdagavond te beluisteren van 19.00 - 20.00 uur via LEO Middelsé 105.3 en 106.1 FM of luister online via https://leomiddelse.nl/live-radio