Pendants won in 2016 de Kleine Prijs van Fryslân en heeft zich daarna onder meer laten horen tijdens shows op Eurosonic, Freesonica en Hit the North. Na hun debuut met Nothing To Fear werd het na een lange periode touren tijd voor de nieuwe EP Moonshine. Pendants hun muziek bestaat voornamelijk uit indierock, maar heeft flink wat funk en groove invloeden. De band stelt zelf wel eens een beetje ‘over the top’ te zijn. Maar zijn ze dat ook tijdens hun EP presentatie in de Arena in Neushoorn? In het voorprogramma staat Sorry John. Dit is een pop/rockband uit Nederland die zegt muziek te maken waarbij je niet stil kan blijven staan.

Sorry John begint met goede moed en speelt met veel lef. Wat de band brengt is veilige pop met her en der een uitstap naar rock. Met de melodieën van de band zit het wel goed. Vooral tijdens Sleepy Eyes komt het geluid goed uit de verf. Sorry John speelt zuiver, maar de muziek blijft een beetje op de vlakte. Het is iets te veel pop met af en toe een fijne rockachtige omlijsting. Vooral in de stukken waar rock de hoofdrol speelt klinkt de band het fijnste en laat het haar eigen geluid merken.

Sorry John

Pendants

Pendants

Pendants

Heel anders is dat bij Pendants. Vanaf de eerste toon word je op het podium getrokken en grijpt de band je bij de keel. Niet op een kwaadaardige manier, maar je kan je concentratie geen moment van de band afwenden. En dat wil Pendants ook niet. Het hele optreden heeft een positieve vibe. Met de vele verschillende keuzes in dynamiek blijft het verrassend. De band draagt hun boodschap uit in muziek. Het raakt en werkt verbeeldend. Hoe raar en verrassend het af en toe klinkt, het nodigt uit om te blijven luisteren.

Pendants speelt eerst de oudere nummers zoals Nothing To Fear en laat weten dat ze later alle zeven nummers van hun nieuwe EP gaan spelen. Het optreden is een creatieve reis. De reis start bij de eerste toon, maar je weet niet waar die eindigt. De muziek van Pendants sleurt je mee naar verschillende soorten muziek.

De indierock is duidelijk te horen, maar het neigt soms ook naar funk. En soms valt het ook niet in een genre te plaatsen. Doordat Pendants het ongewis laat wat ze precies spelen wordt het publiek op het verkeerde been gezet. Maar af en toe wordt het ook weer even naar het nu gebracht.

'Het hele optreden heeft een positieve vibe'

Het is ook niet zo dat het direct je in verwarring brengt. De muziek is gangbaar en energiek. Er straalt een staat van aanwezigheid van af die je niet meer los wil laten. Het optreden gaat heen en weer, maar heeft wel één bepaalde lijn: het verrast, is energiek en laat zien dat niemand meer om Pendants heen kan.

Sorry John

Sorry John

Sorry John

Pendants

Pendants

Pendants

Pendants

Pendants

Pendants

Pendants

Pendants

GEZIEN

Wat: Pendants + Sorry John
Waar: Neushoorn, Leeuwarden
Wanneer: Zaterdag 14 december 2019