Dat het goed gaat met SWEETGODANIMALS is geen geheim. Na het uitbrengen van hun debuutalbum Distant afgelopen voorjaar, speelden ze in de zomer op enkele mooie festivals en werden ze geselecteerd voor Popronde 2019. Afgelopen zaterdag volgde er zelfs een heuse buitenlandse show. En niet zomaar één! De heren van SWEETGODANIMALS reisden af naar het prachtige Duitsland. Ze openden die dag op knallende wijze de Mainstage van het SummerSounds festival in Bremen. Fotografe Denise Janssens stapte bij de mannen in de bus en legde de dag vast op de gevoelige plaat.

Inpakken en wegwezen

Om al die prachtige gear mee te nemen naar de oosterburen is er een bandbus nodig. In verband met de vakantieperiode is er echter geen enkele bus meer beschikbaar op deze aardbol. Toch weet SWEETGODANIMALS een bus te bemachtigen en niet zomaar één... Met 200 pk onder de motorkap, leren bekleding en geblindeerde ruiten, reist het Dokkumer collectief als ware VIP's af naar Bremen. "Het is nog net geen limousine", aldus zanger Stefan Boorsma. 

Bremen! Lass dich hören!

Eenmaal aangekomen  in het mooie Bremen, begint het feest pas echt. Een zware stortbui baant zich een weg over het podium. "Geen zorgen", wordt er door onze Duitse medemens gezegd. "Die Sonne ist zurück in eine halbe Stunde." Daar is gelukkig geen woord aan gelogen. "De lucht breekt helemaal open", constateert leadgitarist Johan van der Schaaf.

Na de aankondiging door de presentator van Radio Bremen Vier betreedt de formatie het podium. "BREMEN, LASS DICH HÖREN", roept Stefan. Na enthousiast applaus wordt de show ingezet met de openingstrack Rat Eats Snake. De lieveheersbeestjes spelen een dijk van een show en leggen een geweldige performance op de mat.

"Ich möchte gerne alle Leute sien tanzen und genießen", galmt het over de Hügel als de hitsingle Values wordt ingezet. Drummer Luc Leloup knalt de dansbare fundering neer samen met bassist Esker van de Werken. Het artwork van Danïelle Boorsma steekt daarbij mooi af als achtergrond op het podium. 

Charmes

De show wordt enthousiast ontvangen door het publiek. Aan het half gebrekkige Duits moet nog wat gewerkt worden, maar dit heeft ook zijn charmes. De bandleden kunnen na het optreden nog even feest vieren en genieten op het festival. In de avond rijdt het collectief weer in de VIP bus retour richting het Friese Dokkum.

Beluister hier nog eens het album Distant van SWEETGODANIMALS

Kijk voor meer informatie over SWEETGODANIMALS op hun Facebookpagina.