Het laatste muzikale bezoek van Wende aan Friesland was afgelopen zomer tijdens Welcome to The Village. Hier belandde ze in het rijtje van hoogtepunten en kwam het festivalpubliek massaal op haar show op het podium van Grootegast af. Vanavond staat ze in een uitverkocht Neushoorn tijdens de clubtour van het laatste album 'Mens'. Bij deze veelzijdige vrouw weet je nooit wat je kan verwachten van een avond en we bereiden ons dan ook voor op een intense avond waar gelachen en gehuild kan worden.

Het laatste album Mens van Wende is volledig Nederlands. Maar ook in het Engels of met Franse chansons blijft elke uitvoering van nummers een verhaal op zich. Vanavond staat in het teken van het laatste werk. Wende neemt je mee in haar zoektocht met alle vragen over het mens zijn.

Wanneer Wende op het podium staat is zelfs de uitverkochte zaal in Neushoorn muisstil. De twee muzikanten die ze mee heeft op tour maken dat de muzikale beleving volledig op zijn plek valt. Alles wat op het podium live geproduceerd wordt neemt je het hele concert mee op reis, nadenken over wie je bent als mens.

Wende

Ze vertolkt nummers van het gelijknamige album maar wisselt het artistieke geweld af met intieme Franse chansons. Waar je naar kijkt is een combinatie van indrukwekkende teksten, poëzie en de beelden die afgespeeld worden zijn pure kunst en kleurt bij de muziek en teksten. Het is intiem en kwetsbaar maar ook confronterend en intens. Deze tour is een expositie van het album en Wende is een kunstenares met een muzikale kwaliteit die niet op een doek te vatten is.

'Het is intiem en kwetsbaar maar ook confronterend en intens'

Waar je van tevoren niet weet of je bij Wende gaat lachen of huilen gebeurt in de meeste situaties allebei. Na intense stukken over doodgaan en de schoonheid daarvan, laat ze het publiek aan het einde van de avond weer aarden door af te sluiten met haar prachtige versies van Mens Durf Te Leven en Als De Liefde Niet Bestond van Toon Hermans. We hebben er naast het Friese volkslied twee nieuwe bij gekregen om mee te nemen en voort te dragen. Leeuwarden is nummer vier in de rij van deze clubtour die ze samen met producenten YAN en LudoWic doet. Als je Wende vanavond gemist hebt omdat het snel was uitverkocht heb je geluk, want bij onze buren in De Oosterpoort zijn er nog kaarten beschikbaar.

GEZIEN

Wende
Neushoorn, Leeuwarden
Zaterdag 27 oktober 2018