Het Nederlandse kwartet van The Overslept staat donderdagavond als hoofdact op het Leeuwarder podium in Neushoorn. Neushoorn kan geen genoeg van de jongens krijgen aangezien ze na vanavond op alle podia gespeeld hebben. Het publiek wordt van tevoren opgewarmd door de Nederlandse rockband Sorry John. Het geluid, de sounds en het enthousiasme van zowel de bands als het publiek, maken deze avond tot een uiterst vermakelijk geheel.

De vier jongens van het Drentse Sorry John worden ingevlogen als opwarmers voor hoofdact The Overslept. Zij vervullen hun taak met overtuiging, mede bevestigd door het publiek dat vanaf de eerste noten staan mee te swingen met hun muziek. De meiden kruipen nog net niet het podium op. De heren vergeten ook zeker niet het fenomeen publieksparticipatie toe te passen en trekken hun toeschouwers makkelijk bij hun performance. Ook al ken je de muziek niet, de muziek is pakkend en tijdens Ready krijgen ze het publiek goed mee. Met de rauwe stem van Dion van der Geest en de goede gitaarsolo’s van zowel Dion als Sven Steenhuis, creëren ze een zeer aangename sound. Beide gitaristen zijn goed op elkaar ingespeeld. Opvallend is ook hoe de band optimaal gebruik maakt van het podium. Het half uurtje dat ze krijgen om hun kunsten te vertonen, vliegt zomaar voorbij. Bijna jammer, want het gaat er in als zoete koek.

Sorry John

Na een halfuur ombouwtijd worden de heren van The Overslept onder een daverend applaus welkom geheten op het podium in Neushoorn. Dat een dergelijk ontvangst verslavend werkt onderstrepen ze met de opener Addicted To The Rush. The Overslept is de afgelopen periode niet weg te slaan uit Neushoorn, maar ook niet uit Leeuwarden in het algemeen. Tijdens Befrijdingsfestival gooiden ze al hoge ogen en ook tijdens Pinkpop aan de andere kant van het land, vielen ze op. Deze avond flikken ze dat met overtuiging en gemak wederom in Neushoorn. De jongens staan zelfverzekerd simpelweg op het podium gewoon ‘hun ding’ te doen. De pure zangstem van Sem Jonkhout springt er met kop en schouders bovenuit met zijn goede uithalen. Het kwartet speelt goed op elkaar in en gitarist Délano Ladurner maakt goed gebruik van de ruimte op het podium, inclusief indrukwekkende springmoves tijdens zijn spel. Ze werken een serie hitjes af, zoals What You Made Of en Broken Home. Uiteraard mag de nieuwste single Figure It Out, die ze onlangs uit hebben gebracht, niet ontbreken in de setlist. Net als bij support Sorry John, worden deze heren enthousiast bijgestaan in tekst door een groot deel van het publiek. Ook al ken je de liedjes van The Overslept niet, binnen no time sta je mee te zingen met de pakkende liedjes. Na een zeer sfeervolle akoestische afsluiting, bijgeschenen door tientallen telefoonlampjes, sluiten de mannen van The Overslept een dynamisch en lekker optreden af.  

The Overslept

GEZIEN

The Overslept + Sorry John
Neushoorn, Leeuwarden
Donderdag 29 november 2018