Voor een avond bandjes kijken in Friesland denk je al snel aan Leeuwarden, Drachten of Sneek. Voeg nu Harlingen maar toe aan dat lijstje, want de eerste editie van Punk Rock 't Zilt belooft een regelrecht succes te worden. Organisator en bedenker van het festival, Geit Braaksma, heeft een aantal goede namen weten te strikken: Hard Shoulder, Meddler, Sweet Empire en For I Am. Natuurlijk mag de band waarin hij de bas speelt Manu Armata niet ontbreken.

Bij de aanvang van het festijn is er bij de ingang zowaar een rij voor de deur. Heel Harlingen lijkt haar weg te hebben gevonden naar Strandpaviljoen 't Zilt. Deze unieke locatie zorgt al gelijk voor een lekkere sfeer. En wanneer de vrienden van Hard Shoulder mogen aantreden gaat het dan ook al gelijk los. De opblaas Nemo's en dolfijnen vliegen je om de oren (en in je gezicht) en de eerste pit van de dag is een feit. Zoals gewoonlijk houdt de stem van zanger Niels het na een klein kwartier voor gezien en is de toon gezet.

Hard Shoulder

Het optreden van Meddler gaat door waar Hard Shoulder gestopt is. De opblaasfiguren blijven rondzweven en het publiek gaat op in de oldschool skatepunk. Tijd voor wat milders, Sweet Empire. Deze serieuze jongens maken meldodieuse pop-punk en geeft het publiek hiermee even wat ruimte om gewoon even te luisteren, kijken en genieten naar eigenzinnige punkliedjes.

De tent wordt finaal afgebroken wanneer Manu Armata's show van start gaat. Het gaat gelijk helemaal los en hier komen geen opblaasdieren bij kijken. In een half uur durende show trakteert Manu Armata haar stadsgenoten op een potje keiharde hardcore. Het is goed te merken dat ze in hun thuisbasis spelen want het publiek wordt helemaal gek. Sommige mensen komen zelfs het podium op en menen ook in de band te zitten.

Meddler

Manu Armata

Ondertussen is het op het terras van de strandtent ook een gezellige boel geworden en onder het genot van een drankje worden er gesprekken gevoerd met uitzicht op de zee en de skyline van Harlingen. De Belgische formatie For I Am sluit de avond af in stijl en zangeres Hanne maakt indruk met haar heldere stem. Geit Braaksma komt even langs voor een duet wat voor de nodige hilariteit zorgt.

De avond is strak georganiseerd, de faciliteiten zijn top en de medewerkers erg vriendelijk kortom: het festival is meer dan geslaagd en als het aan Braaksma ligt zullen er nog vele edities volgen.