Tijdens de laatste weken van het opereren van Podium Asteriks vanuit de Blokhuispoort, komt het poppodium met een gevarieerd programma om de laatste maand te vullen. Zo staat vanavond oud-Academie voor Popcultuur student Kim Janssen op de planken. Voorafgaand spelen YVI en HEBE en brengen ons in de sfeer voor een fijne luister avond. De gevangenis loopt warm voor deze sfeervolle orchestrale muzikaliteit en bereid je mentaal voor op de koude winterdagen die eraan zitten te komen.

De avond wordt afgetrapt door YVI. Ooit werd hij uitgeroepen  tot ‘Beste singer-songwriter van Noord Nederland’ en nu is hij na een drukke Popronde weer even terug voor een (bijna) thuiswedstrijd. De verhalende liedjes van Diederick Brandsma brengen je volledig in de muzikale sfeer van de avond. Voor een zaal die nog vol moet lopen, pakt hij de interactie met het publiek en maakt het een persoonlijke set.

Het duo HEBE, bestaat uit Lito Mabjaia en Rogier van Roosmalen. Dat de inspiratie uit veel verschillende hoeken wordt gehaald, is zeker hoorbaar. De muziek is melancholisch en voelt met de vele elektronische sounds toch als een intieme set. De zangeres heeft net haar tour in november door Nederland en de UK afgerond en presenteert deze avond in Asteriks muziek van verschillende uitgebrachte EP’s.

YVI

HEBE

Het laatste album Cousins van Kim Janssen zit vol muzikale arrangementen en dynamiek. Orchestrale indiepop is dan ook zeker geen misvatting van het genre. De koude winterdagen worden een stuk minder angstaanjagend, wanneer je je kan bedenken dat je op de bank kan blijven zitten met de muziek die deze avond je brengt. De set van Kim Janssen bestaat voornamelijk uit nummers van dat laatste en is in deze setting even zo dynamisch als dat het op het album is met alle strijkers en grootse arrangementen.

Na een korte reis/tour met I am Oak door Japan, is hij inmiddels alweer over de helft van zijn herfsttour door Nederland en begint in het nieuwe jaar aan zijn tour door Duitsland. De liedjes van de singer-songwriter lijken in elke formatie of omgeving interessant te blijven en de mooie melodieën kunnen niet vaak genoeg terug blijven komen. Ook in Asteriks is het aanwezige publiek zichtbaar aan het genieten van zijn muzikaliteit.

GEZIEN

Kim Janssen + Hebe + YVI
Podium Asteriks, Leeuwarden
Vrijdag 7 december 2018