We kunnen wel stellen dat de zomer ten einde is. Zeker met de doorlopende stortbuien en gure wind, staat de herfst ongeduldig op de stoep. 21Leeuwarden heeft op zaterdag 16 september nog één zomerse invite op de planning en wel met de gegarandeerde kraker Kabale Und Liebe. Daarmee probeert de organisatie binnen de muren van de oude Gloppe nog een paar zonnestralen richting de techno liefhebber te sturen.

De afgelopen edities van de zomeredities van 21 Invites met Bas Amro, Malbetrieb en Nuno dos Santos waren drie verschillende avonden, met ieder hun eigen charme. Het is vooral opvallend hoe geschikt de ruimte van de voormalige Gloppe blijkt na een aantal feesten. De zaal kan maximaal 150 strak dansende bezoekers herbergen, waarbij de compactheid, de duisternis in combinatie met het goede geluid een fijne sfeer creëert. Nuno dos Santos spreekt na zijn dj-set ook zeer lovend over de ruimte, het concept en de avond. Met een volle zaal voor zijn neus en het feit dat hij drie uur lang een zeer gevarieerde set kan draaien van electro naar house via italo disco en acid, zijn voor hem ingrediënten voor een zeer geslaagde avond. Een andere succesfactor in het geheel was deze zomer ook zeker de bijdragen van publiekslieveling Malbetrieb. Hij opende een editie voor de eerder genoemde Nuno dos Santos waardoor het voor middernacht erg druk was. Tevens stond Niels Schilder wederom een all nighter te draaien en Malbetrieb edities zijn altijd speciaal.

In de set van Nuno dos Santos krijgt hij iedereen helemaal los als hij Take A Change instart van Mr. Flagio

Een paar weken voor het optreden van Nunos dos Santos liet de zeer getalenteerde, opkomende dj Bas Amro van zich horen in 21Leeuwarden. Deze dj uit Enschede beleeft deze zomer een natural high als zijn remix van het nummer Simulated van Marco V een dikke, dikke zomerhit wordt. De remix zet duizenden mensen over de hele wereld op kleine en grote technofestivals aan tot vreugdevol uit je plaat gaan. Het ene moment staat Bas Amro voor een select publiek in 21Leeuwarden een strakke set weg te geven en het volgende moment staat hij voor een uitverkocht Atak op Basic Grooves voor Jeff Mills (een enorme baas in de technoscene), het publiek op te warmen.

Voor de laatste 21 Invites voor deze zomer staat één van Nederlands meest gerespecteerde elektronische acts op het programma, namelijk de Amsterdamse Kabale Und Liebe. De man achter Kabale Und Liebe, Liron van Baalen, is een man met reeds twintig jaar ervaring in zijn broekzak. Vorig jaar april zette Liron 21Leeuwarden compleet op zijn kop en staat die nacht immens hoog in het geheugen gegrift. Komende zaterdag zal Kabale Und Liebe naar verwachting de zomeredities van 21 Invites in kleur afsluiten. Gelukkig houdt het concept niet op na de zomer. Er staan al weer een aantal grote namen op de planning voor de 21 Invites winter edities. Stay tuned!

Informatie

Zaterdag 16 september gaan de deuren van 21Leeuwarden om 23.00 uur open voor de laatste zomereditie van 21 Invites met Kabale Und Liebe. Opwarmers van de avond zijn mAWA (influenza) en Mathijs Smit (Paradigm). Ben je voor 01.00 uur binnen dan krijg je een gratis drankje aangeboden.